PREDSTAVNICI KATARSKE MISIJE RAZOČARANI: Odbacuju umešanost u korupcijski skandal koji trese Brisel

Novosti online

18. 12. 2022. u 12:51

KATAR je ponovo danas odbacio svaku umešanost u slučaj korupcije koji istražuju belgijske vlasti, a u koji su uključeni i članovi Evropskog parlamenta.

ПРЕДСТАВНИЦИ КАТАРСКЕ МИСИЈЕ РАЗОЧАРАНИ: Одбацују умешаност у корупцијски скандал који тресе Брисел

Srbija na udaru evroposlanika, Foto AP

Belgijske vlasti podigle su optužnice protiv četiri osobe koje se dovode u vezu sa Evropskim parlamentom zbog navoda da im je Katar, domaćin Svetskog kupa u fudbalu, dao novac i poklone kako bi uticao na donošenje odluka.

Diplomate iz katarske misije u EU navodi se da je Katar predmet kritike i napada u istrazi i da je duboko razočaran da se belgijska Vlada nije potrudila da stupi u kontakt sa katarskom vladom kako bi se utvrdile činjenice, prenosi Rojters.

U saopštenju se ističe da će "limitiranje dijaloga i saradnje" po tom pitanju pre okončanja pravnog postupka imati negativne posledice po saradnju u domenu bezbednosti i diskusije o globalnoj energetskoj bezbednosti.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja