STROŽI NADZOR ZA DESNIČARE AFD: U Bundestagu otvorena rasprava o nedavnoj policijskoj racij

I. S.

14. 12. 2022. u 22:45

POSLE bure koju je podigla nedavna racija u Nemačkoj čiji je cilj bio da pohapsi pripadnike ekstremne desnice okupljene u udruženje pod nazivom "Građani Rajha", nemački Bundestag otvorio je raspravu o (ne)uspehu akcije. Vladajući i opozicioni poslanički klubovi u parlamentu u Berlinu, prosto se utrkuju u podnošenju predloga za jačanje strategije borbe protiv desnice.

СТРОЖИ НАДЗОР ЗА ДЕСНИЧАРЕ АФД: У Бундестагу отворена расправа о недавној полицијској рациј

Republika Srpska

Činjenica da je među 25 uhapšenih u raciji i Birgit Malzan - Vikeman, bivša poslanica desničarske Alternative za Nemačku (AfD) koja je zastupljena i u Bundestagu, posebno bode oči tamošnjim političarima. To što je protiv nje pokrenut disciplinski postupak, poslanicima, izgleda, nije dovoljno.

Tako Aleksandar Dobrit, šef poslaničkog kluba Hrišćansko-socijalne unije (CSU), bavarske podružnice demohrišćana (CDU), zahteva da se AfD nadzire na čitavoj teritoriji Nemačke. Vladajuće socijaldemokrate (SPD) se zalažu za pooštravanje kaznene politike. Njihov predsednik u Bundestagu, Lars Klingbajl je precizirao da je "posebno važno da se pooštre disciplinske mere za zaposlene u državnoj upravi i svim federalnim organima.

Socijaldemokratska partija Nemačke traži i strože provere pri davanju dozvole za posedovanje oružja, a parlamentarni predstavnik Zelenih, Omid Nuripur, zahteva doslednije razoružavanje "Građana Rajha".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!