MASK OTVORIO ANKETU NA TVITERU: Pomilovati Asanža i Snoudena?

Tanjug

04. 12. 2022. u 07:37

AMERIČKI milijarder i vlasnik Tvitera Ilon Mask, danas je postavio anketu na svom nalogu u kojoj pita korisnike ove društvene mreže da li treba pomilovati osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža i bivšeg američkog obaveštajca Edvarda Snoudena.

МАСК ОТВОРИО АНКЕТУ НА ТВИТЕРУ: Помиловати Асанжа и Сноудена?

Foto AP

- Ne izražavam svoje mišljenje, ali sam obećao da ću sprovesti anketu. Pitam da li treba pomilovati Asanža i Snoudena - naveo je Mask i ponudio dve opcije - "da" i "ne".

Asanžu (51) u SAD preti 175 godina zatvora zbog optužbi za objavljivanje poverljivih informacija, nalazi se u strogo čuvanom zatvoru u Britaniji, Belmaršu, preneo je TAS S. Vodeći zapadni mediji, uključujući "Njujork tajms", "Gardijan", "Tajms", Mond" i "El Pais", pozvali su vladu SAD da odbaci optužbe protiv Asanža zbog puštanje u javnost poverljivih informacija. Asanž je nedavno podneo žalbu Evropskom sudu za ljudska prava zbog moguće ekstradicije iz Britanije u SAD.

Snouden (39) je izašao u javnost 2013. godine sa informacijama o metodama elektronskog nadgledanja američkih obaveštajnih agencija, uključujući i nelegalno prisluškivanje razgovora stranih lidera. On je pobegao iz SAD i zatražio azil u nekoliko zemalja, uključujući i Rusiju. Moskva mu je 1. avgusta 2014. godine dala dozvolu za boravak, a ove nedelje je dobio ruski pasoš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

O OVOME ĆE SE PRIČATI: Čola postao tiktoker - vidite prvu objavu