DŽONSON OBELODANIO SVOJE POREKLO: Koreni porodice sežu do moskovskog rabina

Đ.G.

30. 11. 2022. u 17:29

BIVŠI britanski premijer Boris Džonson rekao je da koreni njegove porodice sežu do moskovskog rabina, izveštavaju jevrejske vesti , pozivajući se na Džonsonov govor u britanskoj sinagogi.

ЏОНСОН ОБЕЛОДАНИО СВОЈЕ ПОРЕКЛО: Корени породице сежу до московског рабина

Boris Džonson, Foto AP

On je govorio o svojim porodičnim korenima, koji sežu do rabina u Moskvi, navodi list.

Džonson je takođe rekao da namerava da se ponovo kandiduje kao poslanik za Uxbridge i  South Ruislip na sledećim izborima. On je takođe obećao da će nastaviti da podržava vladu sadašnjeg premijera Rišija Sunaka . Međutim, prema Džonsonovim rečima, odluka da se on zameni na ovoj funkciji bila je "greška".

Džonson je 7. jula objavio ostavku na mesto premijera i šefa Britanske konzervativne stranke . U utorak, 6. septembra, podneo je ostavku, nakon čega je premijersku funkciju preuzela Liz Tras . Na funkciji je bila do 24. oktobra, a njen naslednik i treći britanski premijer ove godine je Riši Sunak, najmlađi šef britanske vlade od 1812. godine i prvi premijer u zemlji rođen u Indiji. - prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...