ŽELE OKONČATI HAOS NA TROTOARIMA: Jedan evropski grad pooštrava pravila za e-trotinete

Novosti online

28. 11. 2022. u 13:20

GRAD Beč od sledeće godine pooštrava pravila za električne trotinete za iznajmljivanje. Cilj je da se stane na put pre svega nepropisno parkiranim vozilima.

ЖЕЛЕ ОКОНЧАТИ ХАОС НА ТРОТОАРИМА: Један европски град пооштрава правила за е-тротинете

Foto P. Mitić

Broj trotineta će se ograničiti u delovima grada gde postoji prevelika ponuda i žalbe se gomilaju zbog nepropisnog parkiranja na trotoaru.

Takvo parkiranje više neće biti dozvoljeno, a digitalna kontrolna tabla će omogućiti nadzor kretanja i parkiranja svakog pojedinačnog trotineta i time će se dosledno kažnjavati nepropisno parkirani dvotočkaši.

Firme koje iznajmljuju e-trotinete će biti odgovorne za njihovo propisno parkiranje, u suprotnom će biti kažnjavane, dok će u određenim zonama biti zabranjena vožnja u potpunosti.

Sa novom strategijom grad Beč želi da okonča haos na trotoarima.

Istovremeno će šering ponuda da bude proširena i poboljšana tamo gde postoji potreba za e-trotinetima. Usluga iznajmljivanja električnih trotineta se nadovezuje na usluge javnog prevoza, posebno na putu od poslednje stanice gradskog prevoza do kuće na periferiji grada.

Nažalost, trotineti često predstavljaju smetnju za pešake i osobe sa ograničenom pokretljivošću ili čak opasnost za slabovide osobe.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POLOMILA OBE RUKE: Voditeljka Slagalice otkrila detalje nesreće