STALI VOZOVI: Štrajk železničara u Austriji - pregovori sindikata i poslodavaca nisu dali rezultate

Tanjug

28. 11. 2022. u 10:32

TAČNO u ponoć u Austriji su stali svi vozovi, pošto je sindikat železničara pozvao na jednodnevni štrajk upozorenja.

СТАЛИ ВОЗОВИ: Штрајк железничара у Аустрији - преговори синдиката и послодаваца нису дали резултате

Foto: EPA-EFE/MAURITZ ANTIN

Pošto pregovori sindikata i poslodavaca nisu doveli do rezultata, usled štrajka, ne saobraćaju lokalni, regionalni, noćni, a ni međunarodni vozovi.

Sindikat zaposlenih u železnici je uputio kritiku poslodavcima, navodeći da ih smatra odgovornim za neuspješne pregovore.

Oni tvrde da su poslodavci svoju raniju ponudu o povećanju plata za 200 evra, uz jednokratnu isplatu od 1.000 evra, povećali na prošloj rundi za samo osam evra.

- Osam evra neće sprečiti štrajk - poručio je glavni pregovarač sindikata Gerhard Tauhner.

Poslodavci, međutim, tvrde da su svoju ponudu poboljšali sa povećanja za osam odsto na 8,44 procenta. Oni krive sindikat za štrajk.

Sindikat zahteva povećanje plata za 400 evra mesečno, ukazujući da su zaposleni suočeni sa rekordnom inflacijom koja je dostigla 11 nasto.

Direktor Austrijske železnice Andreas Mate rekao je da nema razumevanje za štrajk.

On ističe da su poslodavci sa 8,44 odsto dali najveću ponudu za povećanje plata od svih drugih sektora.

Mate se izvinio putnicima i najavio da će OeBB učiniti sve kako bi posle štrajka što prije ponovo bio uspostavljen železnički saobraćaj.

Zbog štrajka železničara više austrijskih pokrajina saopštilo je da đaci i nastavnici koji ne budu u mogućnosti da stignu u škole neće biti sankcionisani, već će se to prihvatiti kao opravdano odsustvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

BIZARAN SLUČAJ U HRVATSKOJ: Rekla ćerki da je muž VARA, ćerka je prijavila POLICIJI