LEGIONARI PLJAČKALI LJUDE U CENTRU RIMA: Fotografisali se sa turistima, pa im otimali pare - naplaćivali i po 500 evra

Novosti online

27. 11. 2022. u 14:03

RIMSKA policija uhapsila je u subotu trojicu muškaraca zbog sumnje da su iznuđivali novac od turista nakon što su se fotografisali sa njima u okolini drevnog Koloseuma.

ЛЕГИОНАРИ ПЉАЧКАЛИ ЉУДЕ У ЦЕНТРУ РИМА: Фотографисали се са туристима, па им отимали паре - наплаћивали и по 500 евра

Foto: Jutjub/Lindybeige

Obučeni u gladijatore i rimske vojnike, osumnjičeni su nudili turistima priliku da se fotografišu sa njima na poznatoj turističkoj destinaciji u Rimu. Potom su tražili do 500 evra, saopštila je u subotu policija.

Trojac je navodno ponekad pretio ljudima kako bi iznudio novac.

Državno tužilaštvo je dvojici odredilo kućni pritvor, a jedan je i dalje u policijskom pritvoru.

Nekoliko stranih turista podnelo je pritužbe između avgusta i septembra ove godine, saopštila je policija.

Jedan Irac je trojici osumnjičenih rekao da nema novca nakon što se fotografisao sa njima. Zatim su ga, navodno, naterali da podigne novac sa bankomata. Kada se vratio sa 200 evra, navodno su ga poslali da se vrati za dodatnih 50.

Od italijanskog turiste su tražili da im preda 40 evra, što je on odbio. Osumnjičeni su ga potom opkolili i zapretili mu da će ga povrediti, čime su na kraju iznudili 150 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi