KIM OTKRIO SVOJ PLAN: "Naš cilj da posedujemo najmoćniju nuklernu silu"

Tanjug

26. 11. 2022. u 23:43

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un izjavio je danas da je krajnji cilj njegove zemlje da poseduje najmoćniju nuklearnu silu na svetu.

КИМ ОТКРИО СВОЈ ПЛАН: Наш циљ да поседујемо најмоћнију нуклерну силу

Foto AP

Kim je ovo saopštio, pošto je unapredio desetine zvaničnika i naučnika uključenih u nedavno lansiranje najveće severnokorejske balističke rakete, javili su severnokorejski državni mediji, preneo je Rojters.

- Izgradnja nuklearne sile služi za pouzdanu zaštitu dostojanstva i suvereniteta države i naroda, a njegov krajnji cilj je posedovanje najmoćnije svetske strateške sile, apsolutne sile bez presedana u ovom veku - naveo je Kim u naredbi kojom su unapređeni oficiri.

Severna Koreja je prošlog petka probno ispalila interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-17, izvestila je državna novinska agencija KCNA

Projektil je dostigao visinu od 6.000 kilometara pokrivajući domet od 1.000 kilometara na uzlaznoj putanji, a sleteo je oko 200 km zapadno od ostrva Ošima u severnoj prefekturi Hokaido, saopštile su japanske vlasti.

Kim je nazvao Hvasong-17 najjačim svetskim strateškim oružjem i rekao da pokazuje odlučnost i sposobnost Severne Koreje da na kraju izgradi najjaču armiju na svetu.

- Severnokorejski naučnici su napravili divan iskorak u razvoju tehnologije postavljanja nuklearnih bojevih glava na balističke rakete -  rekao je Kim, ne iznoseći detalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

BRAT UMRO ZA BRATOM: Drama u Lipničkom Šoru kod Loznice