NACIJA JE PONOSNA: Putin saopštio sjajne vesti za Rusiju

Novosti online

25. 11. 2022. u 22:43 >> 17:30

Rusija je ove godine izvezla oružje u vrednosti od osam milijardi dolara, uprkos teškim uslovima u 2022. godini, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na svečanoj manifestaciji povodom 15. godišnjice kompanije „Rosteh“.

НАЦИЈА ЈЕ ПОНОСНА: Путин саопштио сјајне вести за Русију

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Shutterstock/Ilustracija

- Danas je jasno da značajan deo naoružanja odlazi na domaću potrošnju, za potrebe Oružanih snaga. Međutim, čak i u ovakvim uslovima već smo prodali u inostranstvo, na svetska tržišta, naoružanje u vrednosti od osam milijardi dolara - saopštio je Putin, istakavši da je u ovakvim uslovima to veoma dobar rezultat.

Kako je dodao, potpisani su ugovori na još veće sume, ali nije želeo konkretnije da govori o tome.

Istovremeno je istakao da se Rusija oduvek s pravom ponosila svojim oružarima, kojima je zahvalio na trudu.

- Uvek ste nadmašivali druge u ključnim oblastima, kao i sada. Ne mislim samo na hipersonično oružje, nego i na druge komponente vojne industrije. Ljudi vredno rade, ugledajući se na naše pretke, na velike tradicije mnogih generacija naših oružara koji su svojim delom dokazali da je rusko oružje – oružje pobede - rekao je Putin.

Ruski lider je naložio odbrambenoj industriji da poveća proizvodnju kako bi bile zadovoljene potrebe ruske vojske.

Takođe je dodao da iskustvo u suprotstavljanju zapadnom oružju tokom specijalne vojne operacije treba iskoristiti za poboljšanje ruskog odbrambenog naoružanja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

DRUGI DAN SEDNICE O KOSOVU I METOHIJI: Vučić poslao jasnu poruku Srbima - Ja vam garantujem samo jednu stvar