ASAD: Zapadu su potrebni ratovi da bi sačuvao svoju hegemoniju

Novosti online

24. 11. 2022. u 16:05

ZAPADU su potrebni ratovi da bi nastavio svoje postojanje i održao sistem hegemonije u svetu, izjavio je predsednik Sirije Bašar Asad tokom sastanka sa premijerom Belorusije Romanom Golovčenkom koji boravi u poseti Arapskoj Republici.

АСАД: Западу су потребни ратови да би сачувао своју хегемонију

Foto: Depositphotos/Printscreen

-Zapad pokreće ratove kako bi nastavio svoje postojanje, jer ako se ti ratovi završe, onda će se sistem (njihove) hegemonije urušiti, naglasio je sirijski lider, prenosi agencija SANA.

-One (zapadne zemlje), vodeći takvu politiku, nisu uspele da ostvare svoje ciljeve u nizu država, poput Sirije, Rusije i Belorusije, zbog čega su pribegle ekonomskim ratovima, dodao je Asad.

On je takođe pozvao države koje se pridržavaju zajedničkih principa i vrednosti da udruže snage i međusobno uspostave ekonomske odnose, što će dovesti do izolacije samog Zapada.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAUSTAVITE SE: Guteres - Krajnje je vreme da se zaustavi opasan krug odmazdi na Bliskom istoku