TENZIJE SE NE SMIRUJU: Severna Koreja lansirala raketu ka Japanskom moru

Novosti online

17. 11. 2022. u 09:30

SEVERNA Koreja lansirala je balističku raketu kratkog dometa ka Japanskom moru, saopštio je Generalštab južnokorejske vojske.

ТЕНЗИЈЕ СЕ НЕ СМИРУЈУ: Северна Кореја лансирала ракету ка Јапанском мору

Foto: Tanjug

Raketa je lansirana sa severnokorejske istočne obale nekoliko sati nakon što je Pjongjang zapretio da će pokrenuti ozbiljnije vojne odgovore na jačanje savezništva SAD sa Južnom Korejom i Japanom, preneo je AP.

Seul je saopštio da je pojačao nadzor nad Severnom Korejom, istovremeno održavajući vojnu spremnost i blisku koordinaciju sa SAD.

Prethodno je severnokorejski ministar spoljnih poslova Čoe Son Hui upozorio da je nedavni sporazum na samitu SAD, Južne Koreje i Japana koji se odnosi na Severnu Koreju uticao da tenzije na Korejskom poluostrvu postanu nepredvidljivije.

Čoova izjava bila je prvi zvanični odgovor Severne Koreje na trilateralni samit predsednika SAD Džozefa Bajdena sa njegovim južnokorejskim i japanskim kolegama na marginama regionalnog skupa u nedelju u Kambodži.

Trojica lidera su u zajedničkom saopštenju oštro osudila nedavne raketne testove Severne Koreje i složili se da rade zajedno na jačanju odvraćanja.

(Sputnjik)

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024