PREDSEDNIK POLJSKE SAZVAO SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Razgovarao sa Zelenskim, Bajdenom i Stoltenbergom

Novosti online

16. 11. 2022. u 00:13

PREDSEDNIK Poljske Andžej Duda razgovarao je telefonom sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim, saopštio je portparol kabineta poljskog lidera Jakub Kumoh na Tviteru. Prethodno je šef Biroa za nacionalnu bezbednost Poljske Jacek Sivera izjavio da je poljski lider razgovarao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

ПРЕДСЕДНИК ПОЉСКЕ САЗВАО САВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Разговарао са Зелeнским, Бајденом и Столтенбергом

Foto: Shutterstock/Ilustracija/AP Photo/Czarek Sokolowski/Vikipedija

Šef kabineta poljskog predsednika Pavel Šrot objavio je da je predsednik Poljske odlučio da za sredu sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Prethodno je Duda razgovarao o situaciji povodom pada raketa na poljsku teritoriju sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Istovremeno, portparol poljske vlade Pjotr Miler je nakon sastanka vladinog Komiteta za bezbednost i odbranu u vezi sa incidentom izjavio da su poljske vlasti odlučile da povećaju borbenu gotovost pojedinih vojnih jedinica u zemlji zbog incidenta na istoku države.

Ranije su poljski mediji objavili da su dve rakete pale na teritoriju Poljske u blizini granice sa Ukrajinom. Nakon toga premijer Poljske sazvao je sastanak Komiteta Saveta bezbednosti - preneo je Sputnjik.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna