INDIJSKI PREMIJER OBIŠAO MESTO TRAGEDIJE: Policija juče uhapsila devet osoba

Tanjug

01. 11. 2022. u 15:21

INDIJSKI premijer Narendra Modi obišao je danas lokaciju u gradu Morbiju u saveznoj državi Gudžarat, gde je najmanje 135 osoba poginulo kada se srušio viseći most.

ИНДИЈСКИ ПРЕМИЈЕР ОБИШАО МЕСТО ТРАГЕДИЈЕ: Полиција јуче ухапсила девет особа

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Modi je posetio povređene u bolnici i razgovarao sa spasiocima.

Tokom posete indijskog premijera Gudžaratu na snazi su bile jake bezbednosne mere.

Modi, koji je već boravio u svom rodnom Gudžaratu u vreme kada je došlo do nesreće, rekao je u ponedeljak da je jako tužan zbog tragedije, a njegov kabinet najavio je pomoć za porodice žrtava, prenosi AP.

U trenutku urušavanja na mostu je bilo više stotina ljudi, a prema navodima indijske vlade, 152 osobe su puštene iz bolnice, dok se 17 i dalje nalazi na lečenju, dodaje Rojters.

Indijska policija uhapsila je juče devet osoba, nakon što se u nedelju uveče srušio most.

Most, koji je nedavno renoviran, star je 143 godine, a ponovo je otvoren četiri dana pre nesreće.

Pešački most iz kolonijalne ere dug 230 metara preko reke Makču u centru grada Morbija bio je prepun posetilaca koji su se okupili povodom festivala svetlosti.

Na snimcima sa nadzornih kamera, koji su napravljeni neposredno pre urušavanja mosta, vidi se grupa mladića koji fotografišu, dok su drugi pokušavali da zaljuljaju most pre nego što su pali u reku, preneo je Rojters.

Policija je pokrenula krivični postupak protiv neimenovanih osoba odgovornih za obnovu, održavanje i upravljanje mostom, a vlasti su formirale petočlanu komisiju koja će istražiti uzroke nesreće.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)