BIVŠI POLICAJAC MASAKRIRAO DECU: U vrtiću u Tajlandu čovek ubio najmanje 38 ljudi, među kojima bar 22 mališana

I. S.

07. 10. 2022. u 00:05

NAPADAČ koji je ubio najmanje 38 osoba, među kojima je bar 22 dece u vrtiću na severoistoku zemlje, usmrtio je i svoju ženu i dete, a zatim izvršio samoubistvo, saopštila je policija.

БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ МАСАКРИРАО ДЕЦУ: У вртићу у Тајланду човек убио најмање 38 људи, међу којима бар 22 малишана

Porodice čekaju vesti o bližnjima, Foto AP

Potvrđeno je da je masakr izvršio bivši policajac Panja Kamrab, a motiv se još istražuje.

Tragični napad se dogodio u centru za razvoj dece u gradu Utai Savan, u provinciji Nong Bua Lamfu, na severoistoku Tajlanda. Napadač je žrtvama presudio vatrenim oružjem i nožem.

Bio je naoružan sačmarom, pištoljem i sečivom, navodi tajlandska televizija, koja opisuje da je ovaj bivši policajac svojim vozilom naletao na prolaznike. Povređeni, kojih je bilo najmanje desetak, prebačeni su u okružnu bolnicu Nong Bua Lamfu. Lokalni mediji su apelovali na ljude da daju krv, posle čega je bolnica saopštila da ima dovoljno zaliha.

Naoružani bivši policajac, bio je, uoči počinjenog masakra, na sudskom ročištu zbog optužbe za drogu, rekao je novinarima portparol policije. Upravo zbog upotrebe narkotika bio je lane i otpušten iz policije.

Panja Kamrab, Foto AP

Pošto je stigao u vrtić i otkrio da njegovo dete nije tamo, vidno se uznemirio, svedoče očevici. Potom je otvorio vatru i udario vozilom u gomilu prolaznika, a onda se vratio kući i ubio svoju ženu i dete, rekao je portparol policije Paisan Luesombun.

Tajlandska policija moli ljude da ne dele slike i video-snimke pucnjave i žrtava na društvenim mrežama.

U ovom delu Tajlanda posebno, ali i u celoj zemlji, masovna ubistva su retka. Ipak, 2020. godine, jedan vojnik, ogorčen sporom oko vlasništva, ubio je najmanje 29 i ranio 57 ljudi, u pucnjavi na četiri lokacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LOVAČKI SAVEZ PRETI TUŽBOM KARLEUŠI: Pozvali i Topalka - šta on kaže na to