PODELA MILION SADNICA KANABISA: Tajland legalizovao marihuanu u medicinske svrhe

I. S.

09. 06. 2022. u 20:53

UZGAJANjE i posedovanje marihuane na Tajlandu je legalizovano, ali samo za medicinsku upotrebu. Ministarstvo zdravlja te zemlje najavilo je da će od danas vlada početi da deli besplatne sadnice ove biljke.

ПОДЕЛА МИЛИОН САДНИЦА КАНАБИСА: Тајланд легализовао марихуану у медицинске сврхе

Foto EPA

Planirano je da se podeli milion sadnica marihuane. Vlasti se nadaju da će lokalna trgovina kanabisom doprineti razvoju poljoprivrede i turizma.

Klinike širom zemlje mogu slobodnije da nude kanabis kao tretman, a vlada je saopštila da plan legalizacije ima za cilj oslobađanje oko 4.000 zatvorenika osuđenih za kaznena dela povezana s ovom biljkom.

Tajland je prva zemlja u jugoistočnoj Aziji, koja je donela ovakvu odluku. Čitav region poznat je po strogim propisima o drogama, pa ni upotreba marihuane nije dozvoljena.

Tajlandska vlada saopštila je da promoviše kanabis samo za medicinsku upotrebu, upozoravajući one željne zabave, da se uživanje u marihuani i dalje može smatrati prekršajem, uz potencijalnu kaznu od tri meseca zatvora i 25.000 tajlandskih bata (780 dolara).

- To je prilika da ljudi i država ostvaruju prihod od marihuane i konoplje. Ako imamo pravu svest, kanabis je kao zlato, nešto vredno i treba ga promovisati - rekao je Anutin Čarnvirakul, potpredsednik vlade i ministar zdravstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu