RUSIJA SE NE MOŽE IGNORISATI: Važna poruka francuskog državnog vrha - Budućnost će se rešavati za pregovaračkim stolom, a ne na bojnom polju

Novosti online

03. 10. 2022. u 18:08

RUSIJA je velika sila koju ne treba ignorisati, dijalog sa njom se nastavlja, izjavila je premijerka Francuske Elizabet Born.

РУСИЈА СЕ НЕ МОЖЕ ИГНОРИСАТИ: Важна порука француског државног врха - Будућност ће се решавати за преговарачким столом, а не на бојном пољу

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

- Rusija ostaje velika sila koja neće sutra prestati da bude naš komšija i mi je ne možemo ignorisati. Budućnost će se rešavati za pregovaračkim stolom, a ne na bojnom polju. Zato je predsednik Republike odabrao da nastavi dijalog sa predsednikom Rusije - rekla je Born na zasedanju u Narodnoj skupštini koje je bilo posvećeno situaciji u Ukrajini.

Ranije je predsednik Francuske Emanuel Makron naveo da je Francuska dužna da uradi sve kako bi se Ukrajina i Rusija vratile pregovaračkom stolu, čim obe strane budu spremne za to. On je dodao da je dijalog sa Rusijom, koji se sprovodi sa uvažavanjem, efikasan i omogućava da se dođe do rezultata.

Foto: EPA

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri