"MOŽE DA UNIŠTI NJUJORK ILI LOS ANĐELES RADIOAKTIVNIM CUNAMIJEM" Italijanski mediji prenose - Rusija se sprema da testira "Posejdon"

Novosti onlajn

03. 10. 2022. u 12:21

OBALSKE službe NATO-a upozorile su komandu bloka da bi mogao biti testiran bespilotni podvodni aparat "Posejdon", piše italijanski list "Republika".

МОЖЕ ДА УНИШТИ ЊУЈОРК ИЛИ ЛОС АНЂЕЛЕС РАДИОАКТИВНИМ ЦУНАМИЈЕМ Италијански медији преносе - Русија се спрема да тестира Посејдон

Foto: Printscreen/Jutjub/DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Izdanje je ukazalo da se u izveštaju specijalnih službi navodi da se višenamenska nuklearna podmornica "Belgorod" nalazi u Karskom moru, gde bi, navodno, moglo biti izvedeno lansiranje nuklearnog drona.

- Posejdon može da generiše radioaktivni cunami koji može da uništi gradska područja poput Njujorka ili Los Anđelesa - navodi list.

On je primetio da američki sateliti sa infracrvenim senzorima ne vide šta se dešava u morskim dubinama: "Posejdon" je dizajniran da emituje malo toplote i da se nečujno kreće brzinom većom od stotinu kilometara na sat.

- Čak i obična najava testiranja omogućila bi Kremlju da demonstrira jedinstvenu sposobnost u nadgornjavanju sa Zapadom: oružje od kojeg nema odbrane - piše "Republika".

Višenamenska nuklearna podmornica „Belgorod“ je eksperimentalna podmornica za bespilotne podvodne aparate „Posejdon“. Pripada projektu 949A „Antej“, analog „Kursku“, koja je prerađena specijalno za sisteme „Posejdon“.

Svečana ceremonija zaranjanja podmornice održana je u aprilu 2019. godine u fabrici „Sevmaš“ u Severodovinsku.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista