GROB ELIZABETE DRUGE: Evo kako izgleda mesto gde počiva britanska kraljica (FOTO)

Novosti online

23. 09. 2022. u 23:25

BRITANSKI Dejli mejl prvi je objavio prvu fotografiju groba nedavno preminule i sahranjene britanske kraljice Elizabete Druge.

ГРОБ ЕЛИЗАБЕТЕ ДРУГЕ: Ево како изгледа место где почива британска краљица (ФОТО)

Foto: AP

Na njoj se vidi crna mermerna ploča na kojoj se nalazi ime pokojne kraljice, koja počiva pored svog voljenog supruga princa Filipa, koji je preminuo 2021. godine. 

Fotografija se pojavila nakon što je vernicima dozvoljeno da uđu u Memorijalnu kapelu kralja DŽordža Šestog ranije ove nedelje na crkvene službe nakon pokretne privatne sahrane NJenog Veličanstva u ponedeljak uveče. NJeno ime je upisano pored imena njenog oca DŽordža Šestog, Elizabete kraljice majke i imena njenog pokojnog supruga koji je preminuo prošle godine u 99. godini.

To je prvi put da su imena kraljice i Filipa viđena zajedno u memorijalnoj kapeli kralja DŽordža Šestog na crnom belgijskom mermeru, jer je prethodna slika objavljena 2002. samo prikazivala zlatna slova za DŽordža VI i kraljicu majku zajedno sa datumima njihovog rođenja i smrti.

Imena stoje ovim redosledom: DŽordž Šesti 1895-1952, Elizabeta 1900-2002, Elizabeta Druga 1926-2022, Filip 1921-2021. Između dva para nalazi se jedna metalna zvezda podvezica, oznaka Ordena podvezice, najstarijeg i najplemenitijeg viteškog reda u zemlji. 

Pored groba stoji venac – koji su videle milijarde širom sveta tokom istorijske sahrane prošlog ponedeljka – a koji je lično odabrao kralj Čarls, leži pored crnog kamena u bočnoj kapeli Svetog Đorđa koja bi trebalo da se ponovo potpuno otvori za javnosti sledeće nedelje. Cveće u vencu je, u nijansama ružičaste, tamno bordo, bele i zlatne, da odražava kraljevski standard, i uključuje pelargoniju, ruže, jesenje hortenzije, sedume, dalije.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

S PINKOM SAM ZAVRŠIO: Žika se povukao se ekrana - evo čime se danas bavi