RASTE BROJ MRTVIH U IRANU: Državna televizija objavila - poginulo 26 osoba u talasu nasilja koji je zahvatio Islamsku republiku (VIDEO)

Tanjug

23. 09. 2022. u 15:41

BROJ mrtvih u sukobima policije i demonstranata na nasilnim protestima širom Irana mogao bi dostići 26, navodi iranska državna televizija.

РАСТЕ БРОЈ МРТВИХ У ИРАНУ: Државна телевизија објавила - погинуло 26 особа у таласу насиља који је захватио Исламску републику (ВИДЕО)

Foto: Ap Photo

Voditelj na državnoj televiziji rekao je juče da je 26 osoba ubijeno otkako su protesti izbili prošle subote, ne objašnjavajući kako su došli do te brojke, prenosi AP.

Dodao je da će zvanična statistika biti objavljena kasnije, dok je prema saznanjima Asošiejted presa u nemirima poginulo 11 osoba.

Zamenik guvernera Kazvinske pokrajine Abolhasan Kabiri je rekao da su po jedan civil i pripadnik paravojne jedinice ubijeni u nemirima koji su potresli dva grada na severozapadu Irana.

Video-snimci na društvenim mrežama prikazuju demonstrante u Teheranu kako pale policijski automobil i sukobljavaju se sa policajcima iz neposredne blizine.

Na drugim mestima u prestonici, video-snimci pokazuju kako se čuje pucnjava dok demonstranti beže od policije.

U severozapadnom gradu Nejšaburu, demonstranti su klicali zbog prevrnutog policijskog automobila.

Nasilni protesti, najveći od nemira iz 2019. godine kada su grupe za ljudska prava saopštile da je poginulo stotine ljudi, izbili su zbog smrti mlade žene Mahse Amini u policijskom pritvoru.

Amini, 22-godišnjakinja iz iranske provincije Kurdistan, pala je u komu i umrla nakon što ju je u Teheranu prošle sedmice uhapsila policija za moral, što je izazvalo demonstracije u više oblasti, uključujući glavni grad, podseća AP.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: SNIMCI DEJSTVA "GRADA" - Dejstva ruskih projektila u zoni odbrane vazdušnog prostora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIČKI NOVINARI NISU MOGLI DA VERUJU: Nikola Jokić pred NBA finale održao konferenciju za štampu kakvu mediji nisu očekivali