RAT U UKRAJINI: Putin - Plan SVO ne podleže prilagođavanju; Veliki gubici VSU u Hersonu, reka odnela mostove (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 09. 2022. u 06:51 >> 01:56

RAT u Ukrajini danas je ušao u 205. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ:  Путин - План СВО не подлеже прилагођавању; Велики губици ВСУ у Херсону, река однела мостове (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP / EPA

Raketiran centar Gorlovke

Ukrajinski vojnici su u 01.20 gađali Gorlovku, ispaljene su tri rakete iz MLRS-a BM-27 Uragan kalibra 220mm, saopštava predstavništvo DNR u SCKK.

-Evidentirana je vatra iz oružanih formacija Ukrajine u pravcu naselja Gorlovka (Centralni gradski okrug): 3 rakete su ispaljene iz MLRS BM-27 Uragan, navodi se u poruci na Telegram kanalu.

Zelenski ponizio Nemce

Zelenski je teško ponizio Nemačku zbog odbijanja da Kijevu isporuči određene vrste naoružanja.

-U Nemačkoj postoje određene psihološke barijere za isporuku oružja Ukrajini, povezane sa njenom nacističkom prošlošću, rekao je predsednik Ukrajine.

Ukrajina insistira da Nemačka isporuči tenkove i drugo teško naoružanje, što Berlin za sada odbija.

Foto Tanjug/AP

Pelosi: Skupi energenti "mala cena" prema ukrajinskim zrtvama

Predsednica Predstavničkog doma americkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je danas da su skupi energenti koje plaća Evropa "mala cena" u odnosu na žrtve koje podnosi ukrajinski narod zbog rata s Rusijom.

Na sastanku predsednika parlamenata grupe G7 u Berlinu, Pelosi je obećala dalju podršku Ukrajini u borbi protiv Rusije, prenele su agencije.

-Građani Ukrajine se bore za demokratiju u celom svetu. Jasna poruka dana je da je G7 solidarna s Ukrajinom, rekla je Pelosi.

Nakon sastanka na kojem je kao gost bio predsednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, ona je istakla da je „jasno da se ovaj rat mora dobiti“.

Foto: Tanjug AP

 

Bas: Putin neće dobiti ovaj rat

Predsednica nemačkog parlamenta Berbel Bas rekla je da Vladimir Putin vodi rat protiv „svih liberalnih demokratija“ i time uništava svoju zemlju.

-Putin neće dobiti ovaj rat, zaključila je šefica Bundestaga.

Pelosi se ranije sastala s nemackim kancelarom Olafom Šolcom i ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok, kao i predsednikom Nemačke Frank-Valterom Štajnmajerom.

 

Putin: Plan SVO ne podleže prilagođavanju

Ruski predsednik Vladimir Putin je, nakon rezultata samita ŠOS, rekao da plan SVO u Ukrajini ne podleže prilagođavanju. Prema rečima šefa države, operativne odluke se donose tokom specijalne operacije.

-Plan ne podleže prilagođavanju, Generalštab donosi operativne odluke tokom operacije, nešto se smatra ključnim, glavni cilj je oslobađanje cele teritorije Donbasa, naglasio je predsednik.

Kako je napomenuo šef države, rad se nastavlja uprkos pokušajima kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine.

Foto AP

Putin je rekao i da je specijalna vojna operacija Ruske Federacije za zaštitu republika Donbasa počela da spreči stvaranje antiruske enklave u Ukrajini.

 

Veliki gubici VSU kod Hersona

Pod udarima ruske armije, Oružane snage Ukrajine nastavljaju da prelaze reku Ingulec za napade u Hersonskoj oblasti.

Obala je zatrpana uništenom neprijateljskom opremom. Na snimku se u reci kupaju borbeno vozilo pešadije i tursko oklopno vozilo Kirpi.

Guverner Harkova:Znaci nasilne smrti na 99 odsto tela

Guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov izjavio je danas da su na 99 odsto tela, koja su ekshumirana danas iz masovne grobnice u Izjumu, pronađeni znaci nasilne smrti.

Ukrajinska policija tvrdi da je više od 440 tela pronađeno u masovnoj grobnici u gradu Izjumu, na severoistoku zemlje, koji je Ukrajina vratila pod svoju kontrolu, kao i da su neke žrtve ubijene u granatiranju i vazdušnim udarima.

 

Žestoki sukobi kod Jarovaje

Šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je da je došlo do ozbiljnih sukoba u istočnom delu Jarovaje, situacija u oblasti naselja je maglovita.

-Danas je došlo do prilično ozbiljnih sukoba u istočnom delu Jarovaje, tamo je situacija i dalje nedefinisana, ali su naše jedinice jednostavno odlične, rekao je šef DNR u video poruci na Telegram kanalu.

Ruski vojnik u Donjecku, Foto AP

Ruski dronovi su najbolji

Rusija nema problema sa dronovima, oni su najbolji, rekao je šef ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev.

-Nemamo problema sa dronovima. Imamo najbolje dronove. Imamo najneverovatnije dronove, rekao je Šugajev novinarima.

Na pitanje da li ih ima dovoljno, Šugajev je odgovorio: „Imamo svega dovoljno“.

Hersonska obalast pod ruskom kontolom

Hersonska oblast je u potpunosti pod kontrolom savezničkih snaga, rekao je Kiril Stremousov, zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti.

 

Pušilin: Šest puta su VSU pokušali napad sa NATO instruktorima

Šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je da su ukrajinske trupe tokom dana šest puta pokušale da napadnu u pravcu Aleksandrovke i Krinoka, sa instruktorima NATO-a u borbenim sastavima.

-Danas je samo šest puta neprijatelj pokušao da napadne u pravcu Aleksandrovke i Krinoka, u borbenim formacijama – instruktori NATO-a, zapravo, sada su zaduženi za ukrajinske jedinice, tako da našim momcima nije lako, rekao je Pušilin u video poruci na Telegram kanalu.

 

Kadirov: Čečenski bataljoni stižu u Donbas

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da su bataljoni Zapad-Ahmat i Vostok-Ahmat stigli u Donbas i pridružili se savezničkim snagama.

Prema njegovim rečima, jedinice su opremljene savremenom tehnologijom i naprednim naoružanjem.

Foto: Profimedia

Bitka za Kupjansk, VSU zauzele grad?

Istočni deo Kupjanska još nije pod kontrolom VSU, poslednje su vesti sa front. Čini se da su DRG (diverzantsko-izviđačke grupe) dolazile, ali su ih ruske trupe izbacile javljaju ruski izvori. Ipak, još nije poznata tačna situacija u gradu.

 

Sedmi put danas raketirana Nova Kahovka

Ukrajinske trupe sedmi put u toku dana gađaju Novu Kahovku, protivvazdušna odbrana radi, na vazdušne ciljeve je ispaljeno 12 protivraketa, saopštila je uprava okruga Kahovka.

-U Novoj Kahovki ponovo se oglasi sirena za vazdušni napad. Sedma... PVO radi: više od 12 vazdušnih eksplozija, navodi se u poruci objavljenoj na Telegram kanalu.

 

SAD će podržati Ukrajinu koliko bude potrebno

Sjedinjene Države nameravaju da podrže Ukrajinu „koliko god bude potrebno“ i da Kijevu daju priliku da odredi vreme početka mirovnih pregovora sa Ruskom Federacijom, rekao je Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće u petak.

-Stav našeg predsednika (Džo Bajden) je da smo posvećeni podršci Ukrajini koliko god je potrebno – da im pomognemo da uspeju na bojnom polju i da ojačaju svoju poziciju za pregovaračkim stolom ako do toga dođe, rekao je Kirbi tokom brifingu u Beloj kući.

Istovremeno je dodao da, prema Vašingtonu, samo Vladimir Zelenski „može da donese odluku o tome kada će tačno doći trenutak za pregovore“. A samo predsednik Zelenski može da odredi šta je pobeda, a šta poraz“, naglasio je predstavnik američke administracije.

Foto Tanjug/AP

 

Ruski helikopteri uništili tehniku VSU

Ruske snage podelile su snimak upotrebe lakih višenamenskih vođenih raketa (LMUR) „Izdelie-305“ sa ruskog jurišnog helikoptera.

Na snimku, posada helikoptera uništava ciljeve u blizini sela Ternovka u pravcu Nikolajevskog. Prvo, tabla precizno uništava vozilo Oružanih snaga Ukrajine, a zatim pogađa pontonski prelaz kroz Ingulec.

Ovo je daleko od prvog video snimka upotrebe LMUR-a, međutim, u ovom slučaju, prvi put, udar nije bio na stacionarni objekat, već na neprijateljsku opremu. Takođe je jasno demonstrirao mogućnost pogađanja mete u pokretu.

-Proizvod-305“ se već pokazao kao efikasno oružje. Sledeći korak bi trebalo da bude zasićenje armijske avijacije ovim visokopreciznim raketama, kao i njihovo prilagođavanje kopnenim i morskim nosačima.

 

Vašington šalje PVO sisteme Kijevu

Sjedinjene Države očekuju isporuku dva NASAMS protivvazdušna raketna sistema (SAM) Ukrajini u roku od dva meseca, rekao je general Pat Rajder, portparol američkog Ministarstva odbrane, na brifingu za novinare u petak.

-Očekuje se da će dva NASAMS sistema biti isporučena Ukrajini u naredna dva meseca, rekao je on.

Foto Tviter forsvarsmakten.se

Ukrajinci ispalili 170 projektila

Ukrajinski vojnici su tokom današnjeg dana ispalili više od 170 projektila u rejonima deset naselja DNR, saopštila je Narodna milicija Republike.

-U toku današnjeg dana, prema informacijama iz predstavništva SCKK u DNR, neprijatelj je ispalio više od 170 projektila iz višecevnih raketnih sistema BM-21 Grad kalibra 122mm, tenkova, topovske artiljerije kalibra 155, 152 mm, i minobacača kalibra 120 mm. Vatra je otvarana po okruzima deset republičkih naselja, saopštilo je ministarstvo na Telegram kanalu.

 

Francuz zamalo stradao ofrancuskog "Cezara"

Francuz je ispričao kako je zamalo poginuo u Donjecku tokom granatiranja iz samohodnih topova Cezar.

Bivši francuski vojnik Adrijan Boke u emisiji Solovjev-Live govorio je o granatiranju Donjecka od strane vojnika Oružanih snaga Ukrajine sa samohodnih artiljerijskih oruđa CAESAR kalibra 155 milimetara, koje je Pariz isporučio Kijevu.

-Umalo nisam poginuo jer sam došao pod vatru. Četiri granate su pale u neposrednoj blizini mene. <...> Otišli ​​smo sutradan na to mesto i video sam francusku granatu iz samohodnih topova CAESAR. Bio sam apsolutno šokiran, kazao je on.

Printscreen/Youtube/Military Archive

 

Francuz je dodao da je mogao da identifikuje projektil, jer je sa njim radio dok je služio vojsku.

Na području koje su granatirale Oružane snage Ukrajine nije bilo tenkova, skladišta municije ili vojnika, samo civili, priznao je domaćinu.

Boke je prošle nedelje optužio vlasti svoje zemlje za umešanost u hemijski napad na Donjeck i učešće u genocidu nad stanovništvom Donbasa.

MO Rusije: Ukrajinski gubici za jedan dan

Neprijateljski gubici su iznosili više od 400 ubijenih i ranjenih militanata, preko 20 komada opreme. Uništeno je i više od 3.000 municije za raketnu i topovsku artiljeriju.

 

Putin: Rusija suzdržano odgovara na udare VSU

Rusija je za sada uzdržano odgovorila na ukrajinske udare na infrastrukturu i terorističke napade, rekao je predsednik Vladimir Putin.

-Što se tiče naše suzdržane reakcije, ne bih rekao da je toliko suzdržana, iako smo mi i dalje specijalna vojna operacija, ovo nije neka vrsta još jednog upozorenja, to je ipak specijalna vojna operacija, ali tokom nje, naravno. Vidimo te pokušaje da se izvrše neki teroristički akti, pokušaj da se ošteti naša civilna infrastruktura. Mi zaista na to reagujemo prilično suzdržano, ali za sada, objasnio je on.

Foto Tanjug

 

Rusija je bila saglasna da da garancije Kijevu

Rusija je generalno bila saglasna da bezbednost Ukrajine treba da garantuju velike sile, ali je onda to stavljeno u zadnji plan, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

-Što se tiče bezbednosnih garancija (Ukrajini): bile su prilično teške garancije, zahtevale su se garancije sa naše strane, glavnih zemalja NATO-a, zemalja regiona, uključujući Tursku, generalno, složili smo se sa tim u velikoj meri, bilo je nekih stvari koje zahtevala tako manju doradu, ali se generalno složila. Ovo je prilično ozbiljan zahtev, ali su ga vlasti u Kijevu same odložile", rekao je Putin novinarima posle posete Uzbekistanu.

 

Putin o ukrajinskoj kontraofanzivi

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Zapad pokušao da stvori antirusku enklavu u Ukrajini, sa ciljem rušenja Rusije. Kako bi se to sprečilo, i pokrenuta je specijalna vojna operacija.

Za sada Rusija uzdržano odgovara na ukrajinske napade na njenu infrastrukturu i terorističke napade Kijeva, rekao je ruski lider.

Što se tiče kontraofanzive Kijeva Putin je rekao: "Videćemo kako će se ona završiti".

Ako Kijev ne želi pregovore, već je odabrao rešavanje problema vojnim putem, ruski predsednik ih je posavetovao: "Samo napred".

- Osnovni cilj specijalne vojne operacije je oslobođenje Donbasa. Ruska ofanziva u Donbasu se ne prekida, ali mi ne žurimo - rekao je Putin.

Žestoke borbe u džepu kod Andrejevke

Ukrajinska komanda je u drugoj polovini 15. septembra organizovala popunu municije u rejonu Belogorke. A u blizini Andrejevke raspoređena su dva tenka, kao i proračun ATGM Stugna.

* Zbog porasta nivoa vode u reci Ingulec nakon udara Oružanih snaga Rusije na brani u Krivom Rogu, deo prelaza postao je nepodesan za kretanje. Na levoj obali odsečena je ukrajinska grupa sa oko 30 oklopnih vozila.

* Ruska artiljerija i MLRS, kao i avioni bombarderi, napali su celu noć „gut“ u sektoru Suhoj stavki. Selo je pretvoreno u ruševine i zapravo je prestalo da postoji kao naselje. Zasadi okolo su takođe uništeni: na njihovom mestu su ostali samo panjevi.

Ilustracija rybar

* Tačan broj gubitaka Oružanih snaga Ukrajine nije poznat, međutim, kola hitne pomoći su do jutra prevezla ranjenike u Bereznjegovatoe. Oštećena ukrajinska oprema šalje se na popravku u Nikolajev u oklopni pogon.

ZAPOROŠKA VOJNA UPRAVA: Diverzanti VSU pokušali da prođu kroz liniju fronta

Ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe (DRG) stalno pokušavaju da se probiju kroz liniju fronta u region Zaporožja, ovi pokušaji se osujećuju, rekao je Volodimir Rogov, predstavnik administracije regiona.

-Sada DRG i male jurišne grupe i drugi stalno pokušavaju da se infiltriraju na oslobođenu teritoriju Zaporoške oblasti, ponekad pokušavaju da izviđaju u borbi. Ali svi pokušaji se završavaju veoma loše po njih, rekao je Rogov na Radio Rusiji. On je dodao da je neprijatelj na liniju dodira izvukao veoma veliku količinu tehnike i ljudstva.

Prebacuje se veliki broj raketnog naoružanja i artiljerije HIMARS - haubica M 777. Ruske trupe sa svoje strane pojačavaju rezerve.

Foto AP

 

Ukrajinci granatirali dva naselja u DNR

Ukrajinske trupe granatirale su Staromihajlovku i Zajcevo u Donjeckoj Narodnoj Republici iz topova velikog kalibra, saopštilo je u petak predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ukrajinskim ratnim zločinima.

 

Granatirani Donjeck i Golmovski

Ukrajinske trupe granatirale su naselja Donjeck i Golmovski u Donjeckoj Narodnoj Republici za oko dva sata iz oružja velikog kalibra, saopštilo je u petak predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine u Ukrajini.

Foto Tanjug/AP

Troje poginulo u raketiranju Hersona

Broj žrtava u raketnom napadu na administraciju Hersonske oblasti porastao je na tri, rekao je Sputnjiku predstavnik hitnih službi grada.

 

Vladimir Putin: Rusija će uraditi sve da se završi konflikt u Ukrajini

Rusija će uraditi sve da se završi konflikt u Ukrajini, ali Kijev odbija pregovore, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa indijskim liderom Narendrom Modijem na marginama samita Šangajske organizacija za saradnju.

Putin je istakao da zna za zabrinutost Indije povodom konflikta u Ukrajini. Međutim, Kijev je odlučio da umesto pregovora, problem rešava vojnim putem.

- Daćemo sve od sebe da se on (konflikt) zaustavi što je pre moguće. Nažalost, samo suprotna strana, rukovodstvo Ukrajine, saopštila je da odbija pregovarački proces, izjavila da želi da ostvari svoje ciljeve vojnim sredstvima, kako kažu, na bojnom polju - rekao je on.

Modi je, sa svoje strane, zahvalio Putinu na pomoći u evakuaciji indijskih studenata iz Ukrajine.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je značajno povećanje isporuke ruskog đubriva Indiji.

- Trgovinski promet raste, uključujući i zbog isporuka, kao što ste tražili, dodatnih isporuka ruskog đubriva na indijsko tržište - rekao je on. - Isporuke đubriva iz Rusije u Indiju su povećane za više od osam puta - naglasio je Putin.

Ponavlja se scenario iz Buče?

Šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev izjavio je za Sputnjik da će Kijev pokušati da u Izjumu ponovi scenario provokacije u Buči, podsetivši da je Izjum prethodno mnogo puta bio meta granatiranja ukrajinske vojske.

Prema njegovim rečima, Kijev je stvorio „sliku“ za zapadne medije, koji danas kreiraju relevatne pozadine, kako bi Ukrajina dobila nove isporuke oružja.

Ubijen generalni tužilac LNR i njegova zamenica

Lider LNR Leonid Pasečnik potvrdio je da je u eksploziji u zgradi tužilaštva u Lugansku pored generalnog tužioca LNR Sergeja Gorenka, poginula i njegova zamenica Katarina Steglenko.

U Berdjansku su ubijeni zamenik načelnika gradske Uprave za stambeno-komunalne poslove Oleg Bojko i njegova supruga Ljudmila Bojko, koja je bila na čelu gradske teritorijalne izborne komisije za referendum.

Na nebu iznad Nove Kahovke odjeknulo je deset eksplozija

Deset eksplozija je odjeknulo na nebu iznad Nove Kahovke.

Ruski sistem PVO radi, pišu RIA Novosti.

Foto printskrin jutjub toparmi

Ruske trupe uništile štab centra specijalnih operacija „Jug“ Oružanih snaga Ukrajine kod Očakova

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je uništen štab centra za specijalne operacije „Jug“ Oružanih snaga Ukrajine kod Očakova.

U rejonu naselja Očakov Nikolajevske oblasti uništeni su štab i baza za obuku posebnog centra za specijalne operacije „Jug” Ukrajine – Ministarstvo odbrane RF.

Foto: Printscreen MO Ruske federacije

Eksplozija u zgradi Tužilaštva u Lugansku, ima žrtava

Eksplozija se dogodila u zgradi Generalnog tužilaštva LNR u centru glavnog grada republike, javio je dopisnik RIA Novosti.

Snage bezbednosti su ogradile područje. 

Prema preliminarnim podacima, ima žrtava, rekao je Andrej Maročko, predstavnik Narodne milicije LNR.

Ukrajinske snage granatirale centar Hersona, jedna osoba poginula

Najmanje jedna osoba je poginula, a jedna je ranjena tokom ukrajinskog granatiranja centra Hersona, prenosi dopisnik Sputnjika.

Prema njegovim rečima, centar grada je pod udarima ukrajinskih granata, a nekoliko projektila je palo u blizini zdanja gradske administracije.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ukrajinci u obruču kod reke Ingulec

Deo ukrajinske vojske našao se u taktičkom obruču u blizini granica Hersonske oblasti, kod reke Ingulec, rekao je za Sputnjik predstavnik regionalne administracije Kiril Stremousov.

 - Podigao se nivo vode reke Ingulec i pokvario prelaz s desne na levu obalu koji je napravila ukrajinska vojska u blizini granica Hersonske oblasti. Sada su oni praktično ostali bez snabdevanja i našli se u taktičkom obruču, vezani za vodu. U prilično su lošem položaju - rekao je Stremousov.

Foto Tanjug/AP

Ukrajinske trupe ispalile tri granate na Kijevski okrug Donjecka

Ukrajinske trupe u 8.15 po moskovskom vremenu granatirale su Kijevsku oblast Donjecka, ispalivši tri granate kalibra 152 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (ZCCC).

 -Posle 6.00 zabeleženo je granatiranje sa strane VFU (oružane formacije Ukrajine) u pravcu naselja Pervomajskoje – grad Donjeck, Kjevski okrug, navodi se u saopštenju predstavništva u Telegram kanalu.

Kijevski okrug Donjecka se nalazi u severnom delu grada. 

U tom delu grada, takođe se nalaze i: Trg rudara, Kijevski prospekt, železnička stanica, fudbalski stadion Donbas Arena. Tu se završava i Artemova ulica, glavna arterija u gradu.

Od 2014. godine, kada je DNR proglasila nezavisnost od Kijeva nakon tamošnjeg državnog udara, oblast je redovno granatirana od strane ukrajinskih snaga bezbednosti.

Aerodrom, koji je uništen kao rezultat višemesečnih borbi između ukrajinske vojske koja je tamo opkoljena i donjecke milicije koja je upala na njihove položaje, smatra se severnom periferijom regiona.

Foto: Tanjug

SAD šalju novu vojnu pomoć Ukrajini od 600 miliona dolara

Sjedinjene Američke Države uputiće Ukrajini dodatnu vojnu pomoć vrednosti 600 miliona dolara koja uključuje naoružanje, municiju i drugu vojnu opremu, saopštio je danas Stejt department.

Novom, 21. tranšom, ukupna vojna pomoć administracije predsednika Džozefa Bajdena Ukrajini iznosi oko 15,8 milijardi dolara, navodi Stejt department.

 -Zajedno s našim saveznicima i partnerima, isporučujemo naoružanje i opremu koje ukrajinske snage koriste toliko efikasno da uspešno nastavljaju svoju kontraofanzivu protiv ruskog napada. Predsednik Bajden je jasno rekao da ćemo pomagati ukrajinskom narodu koliko god bude bilo potrebno - saopštio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Blinken je, po odobrenju američkog predsednika, "autorizovao 21. izdvajanje američkog naoružanja i opreme za Ukrajini od septembra 2021", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Foto EPA

APU je ispalila četiri rakete iz HIMARS MLRS na Nižnju Duvanku

Ukrajinski vojnici u 0.15 po moskovskom vremenu gađali su Nižnju Duvanku iz višestrukog raketnog sistema (MLRS) HIMARS. Ispaljene su četiri rakete, navodi se na Telegram kanalu predstavništva LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

Foto: Printscreen

BONUS VIDEO:

SNIMCI DEJSTVA "GRADA": Dejstva ruskih projektila u zoni odbrane vazdušnog prostora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju