VELIKA NAJAVA SERGEJA LAVROVA: Rusija i Kina će nastaviti da koordiniraju akcije

Novosti online

15. 09. 2022. u 20:21

MIŠLjENjA Moskve i Pekinga o međunarodnoj situaciji su u potpunosti identična, nema razlike, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ВЕЛИКА НАЈАВА СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Русија и Кина ће наставити да координирају акције

Foto: AP/Sara Spirković

- Nastavićemo da koordiniramo naše akcije, uključujući i na predstojećoj Generalnoj skupštini UN - rekao je Lavrov televiziji "Rusija 24" na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu.

Odgovarajući na pitanje o tome kako su protekli razgovori lidera Rusije i Kine Vladimira Putina i Si Đinpinga u Samarkandu, Lavrov je rekao: „Odlično. Kao i obično. Uvek su ti razgovori poslovni, razgovara se o zadacima koji stoje pred odgovarajućim ministarstvima i resorima. Tako je bilo i ovaj put".

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kine navodi se da je kineski predsednik na sastanku sa ruskim liderom rekao da Peking i Moskva treba da igraju vodeću ulogu u obezbeđivanju stabilnosti u svetu.

- S obzirom na promene koje se dešavaju u svetu... Kina će sarađivati sa Rusijom kako bi, kao velike zemlje, preuzele vodeću ulogu u obezbeđivanju stabilnosti u svetu koji je zahvaćen promenama - navodi se u tekstu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna