OLUJA NAD SALVINIJEM: Pompu izazvala njegova izjava o Rusiji i Putinu

Milica Ostojić (Rim)

08. 09. 2022. u 13:56

NISAM zakoračio u Rusiju već četiri godine, čini mi se da je to jasno. Osuđujem li Rusiji? Da. Sankcije funkcionišu? Ne.

ОЛУЈА НАД САЛВИНИЈЕМ: Помпу изазвала његова изјава о Русији и Путину

Foto: EPA

Ovo su reči Matea Salvinija, lidera partije desnog centra Lige, protiv koga je krenula "oluja" na Međunarodnom forumu Ambrozeti koji se održava u mestu Černobio na obali jezera Komo.

- Znam da govorim o neugodnim stvarima ali me to ne interesuje, držimo se sankcija ali ja se pitam funkcionišu li ili ne - rekao je Salvini na tom okupljanju, a nakon čega su krenuli napadi na njega.

Salvini, za kojeg se veruje da će ući u vladu desne koalicije nakon predstojećih izbora, svoju je zabrinutost izrazio na ekonomskom forumu u Černobiju na severu zemlje.

- Treba nam evropski štit, treba nam zaštita naših porodica i preduzetnika, baš kao što smo takav štit napravili i u vreme pandemije. Ako želimo da nastavimo sa sankcijama kako bismo zaštitili Ukrajinu, to je u redu, ali ne bih voleo da vidim situaciju u kojoj, umesto da nekoga sankcionišemo, štetimo sebi samima. Očigledno je da je neko u Evropi loše računao. Od ključne je važnosti izmeniti evropsku strategiju kako bi se zaštitila radna mesta u Italiji i ostalim zemljama - kazao je Salvini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a