STRUČNjACI iz Siemens Energi-a traže način da Evropljanima objasne zašto je obustavljen gas, a da zbace sa sebe odgovornost, ujedno tragajući za rešenjima energetske krize EU.

Komentari (19)

Atanasije

03.09.2022. 10:55

Можда људи у ЕУ воле зиму.Лето је било паклено треба се мало расхладити преко зиме.

Miso

03.09.2022. 13:29

PA ZAR EVROPSKA UNIJA NA CELU SA NEMACKOM NISU SAME NAPRAVILE SANKCIJE ZA RUSKI GAS I SEVERNI TOK 2 , A SADA KUKAJU KAKO IM RUSIJA NECE DA PUSTI GAS, NIJE LI TO BILA VASA ZELJA ???!!, A NORD STRIM 2 ???!!!, CEMU SLUZI ???, JAO KUKU TU SMO STAVILI SANKCIJE E TU ZBOG NEKIH SANKCIJA NE MOZE , A OVAMO GDE NEMA SANKCIJA E TU MOZE , A ETO NAKON SVIH 7,8 OVIH SANKCIJA RUSI NECE ... KAKO SU SAMO BEZOBRAZNI .

Radisa

03.09.2022. 13:34

Ukidanje sankcija na energente je nacin stabilizacije i snabdevanja i cena na energetskom trzistu.Vratiti se ugovorima potpisanim za snabdevanje. Bilansi gasa i nafte su zadovoljavajuci. Trziste ponude i traznje regulise i cene i urednost snabdevanja. Administrativni potezi kao sto su ogranicenja lanaca snabdevanja , cena samo dovode do nestabilnosti i u snabdevanju i u cenama.Ukidanje barijera dovelo bih do normalizacije snabdevanja a cenovni odnos bih se vratio na period uvodjenja sankcija uvecan za inflaciju i troskove koje su uzrok ostalih prepreka u snabdevanju ovo pre svega se odnosi na odrzavanje .

Ivan Zgrozeni

03.09.2022. 14:45

Besplatan predlog EU: Aktivirajte ponovo elektrane na ugalj, ubrzajte proces "globalnog zagrevanja" pa zimi necete morati da trosite ruski gas. Mozte preci na energiju vetra. Kada ga nema, duvajte u lopatice vetrenjaca a mozete preci i na grejanje metanom. Vasi "lideri" ga ispustaju u ogromnim kolicinama. Hvatajte ga i koristite za grejanje.

pavle

03.09.2022. 20:27

nemogu da verujem da je europa tako glupa i da je dzvolila da je amerika skine sa konja na magarca i jedva su cekali 20 godina da se valute izjednace propast europe zbog mangupa koji ratuju po celom svetu jel su kao nedodirljivi sa drugog kontinenta samo uzlete pa bombarduju docice i kod njih igranka zivi bili pa videli

DBZ

04.09.2022. 03:48

Ovo je samo dokaz koliko su čelnici EU bili glupo arogantni, nepromišljeni i nerealni kada su pohitali da prate američku fiks-ideju i Rusiji uvedu sankcije tako velikog obima. Očigledno je da je ceo njihov plan bio baziran na očekivanju da će Rusija za najviše dva do tri meseca doživeti unutrašnji privredni slom - i da nikakvog "plana B" ili "plana C" nije bilo, koliko su bili sigurni u svoju procenu. Sada unezvereno bauljaju po svojoj virtuelnoj realnosti, pokušavajući da smisle neka tragikomična ad-hok rešenja, iako je i malom detetu jasno da će imati daleko najtežu zimu od 1945 ukoliko se ne prizovu reanosti i zdravorazumskom stavu. Nedavna suludo drska izjava nemačke ministarke Berbok, koja je građanima otvoreno poručila da je rat u Ukrajini prioritet i da vladajući garnituru uopšte ne zanima stav i interes birača odn. verovatnoća masovnih protesta zbog recesije i zime, samo potvrđuje da nomenklatura u EU živi u nekoj svojoj realnosti i da joj je jedino stalo do lične koristi koju ostvaruje slepim sleđenjem naloga iz Vašingtona. Takvo autističko ponašanje istorijski veoma liči na aroganciju i bahatost francuskog dvora neposredno uoči krvave revolucije iz 1789. godine ... a istorija ima nezgodan običaj da se ponavlja onima koji je ignorišu i smatraju da su veći i važniji od tih lekcija. Živi bili pa videli.

Melisa

04.09.2022. 08:53

Normalne ideje nikad nisu imali, samo šuplju retoriku i i pokušaj demostracije sile. Silno su podećali na dečicu iz vrtića koje je vaspitač uputio kako da igraju fudbal sa krpenjačom, a oni frustrirani niti znaju, niti umeju da se snadju... Tada krene haos, jurnjava kao "muva bez glave" neopisiva galama.. A kad se izduvaju strasti, kao prazni baloni - puf!! Svi stoje, gde se ko zatekao i blenu, čekajući da progovori vaspitač... Šta će vaspitač reći, to ćemo tek čuti...

Ja

04.09.2022. 17:36

Zapadnoj eliti ova situacija odgovara. Što je skuplja cena, to je veći iznos zarade. Oni će uzeti svoju proviziju od 2-3%, a ako je cena veća veća je i provizija. Bogati će biti bogatiji, sirotinja će biti još siromašnija. I boli njih donji deo leđa za narod u Evropi ili Ukrajini. Samo da ovako ostane spremni su da podržavaju rat do poslednjeg Ukrajinca, ili bilo koga ko želi da ratuje.