ŠOJGU OSUDIO NEONACIZAM U UKRAJINI: "Mnogi građani nisu prihvatili takvu politiku"

Novosti online

20. 08. 2022. u 10:42

MNOGI Ukrajinci nisu prihvatili politiku Kijeva koja je usmerena na rehabilitaciju nacizma, kao ni govor mržnje prema svemu što je povezano sa Rusijom, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na Međunarodnom antifašističkom kongresu.

ШОЈГУ ОСУДИО НЕОНАЦИЗАМ У УКРАЈИНИ: Многи грађани нису прихватили такву политику

Foto: Profimedia/Ilustracija/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Posebna tema je neonacizam u Ukrajini. Zvanični Kijev je otvoreno sebe proglasio naslednikom krvavih ukrajinskih ekstremista. Vrhovna rada je militante OUN-UPA (Ukrajinska ustanička armija bila je oružano krilo Organizacije ukrajinskih nacionalista, a u Rusiji je zabranjena i proglašena za ekstremističku organizaciju) proglasila borcima za nacionalnu nezavisnost. Posle raspada Sovjetskog Saveza, Vašington je učinio sve da od Ukrajine stvori antipoda Rusiji. Promovisano je zakonodavstvo koje zabranjuje ruski jezik, ruske medije, rusku kulturu - sve što je povezano sa našom zemljom - rekao je Šojgu.

On je naglasio da mnogi u Ukrajini nisu prihvatili takvu politiku, pa ni stanovnici Donbasa koji se nisu prepustili režimu na vlasti u njegovim nacističkim težnjama. Šojgu je zaključio, da je upravo tada protiv njih pokrenuta brutalna kaznena operacija.

Prvi Međunarodni antifašistički kongres održava se u okviru vojno-tehničkog foruma „Armija-2022“ u izložbenom prostoru „Patriot“ u Podmoskovlju. Cilj kongresa je da se ujedine napori svetske zajednice u borbi protiv ideologije nacizma u bilo kom obliku.

BONUS VIDEO - HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU: Pogledajte snimke iz akcije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri