EKSPLOZIJA U DŽAMIJI: U Kabulu poginulo najmanje 10 ljudi, ranjeno više od 27 (VIDEO)

Tanjug

18. 08. 2022. u 07:32

U BOMBAŠKOM napadu na džamiju u Kabulu tokom večernje molitve poginulo je najmanje 10 ljudi, uključujući istaknutog islamskog starešinu, a ranjeno je preko 27, među njima nekoliko dece, prenosi AP pozivajući se na svedoke i policiju.

ЕКСПЛОЗИЈА У ЏАМИЈИ: У Кабулу погинуло најмање 10 људи, рањено више од 27 (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Niko još nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad, poslednji koji je pogodio zemlju tokom godine dana talibanske vladavine, navodi američka agencija.

Prema rečima očevica, stanovnika gradskog kvarta Kher Khana, gde je izvršen napad na džamiju Sidikija, eksploziju je izveo bombaš samoubica.

Ubijeni islamski starešina džamije je mula Amir Mohamed Kabuli, naveo je anonimni očevidac, prenosi AP.

Italijanska bolnica za hitne slučajeve u Kabulu saopštila je da je ranjeno najmanje 27 ljudi, među kojima petoro dece i oni su hospitalizovani.

Policija u Kabulu potvrdila je eksploziju u džamiji u severnom delu grada, ali nije saopštila podatke o broju žrtava niti o broju mrtvih i ranjenih.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid takođe je osudio eksploziju i obećao da će "počinioci ovakvih zločina uskoro biti izvedeni pred lice pravde i kažnjeni''''.

Stanovnici Kabula saopštili su da su od jačine eksplozije u severnom delu glavnog grada popucali prozori na obližnjim zgradama, a neki svedoci navode da bi broj žrtava mogao da poraste, i da je u eksploziji možda poginulo čak 25 ljudi, navodi AP.

Lokalna organizacija "Islamske države" pojačala je napade na talibane i civile od njihovog preuzimnja vlasti prošlog avgusta, u trenutku kada su američke i NATO trupe bile u završnoj fazi povlačenja iz zemlje.

Ova teroristička organizacija je prošle nedelje preuzela odgovornost za ubistvo istaknutog talibanskog starešinu u njegovom verskom centru u Kabulu.

BONUS VIDEO:

PROTEST PROTIV TALIBANA: Civili razvili avganistansku zastavu - snimak iz Kabula

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

MUŽ MILICE NEDIĆ JE POZNATI NOVINAR: Volim da čujem njegove pohvale o poslu, a još draže su mi kritike (FOTO)