OBDANIŠTA PRETVORILI U TVRĐAVE: Ukrajinska vojska puca na Ruse i krije se iza civila

P. Z. S. / ria.ru

17. 08. 2022. u 21:25

UKRAJINSKI nacionalisti opremili su uporišta u obdaništima u Artemovsku, Slavjansku i Soledaru u DNR, izjavio je u sredu general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Međuresornog koordinacionog štaba za humanitarni odgovor Ruske Federacije.

ОБДАНИШТА ПРЕТВОРИЛИ У ТВРЂАВЕ: Украјинска војска пуца на Русе и крије се иза цивила

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

-U Donjeckoj Narodnoj Republici, u Artjemovsku, militanti nacionalističkih bataljona u vrtiću broj 58 (Gorbatova ulica) opremili su uporište i skladište municije, a na susednoj teritoriji postavili artiljerijska oruđa i minobacače, dok je evakuacija civila iz obližnjih kuća nije sprovedena, nacionalisti ih koriste kao „živi štit“, rekao je Mizincev.

Takođe, prema njegovim rečima, u Slavjansku su ukrajinske oružane formacije – u vrtiću broj 20 u Torskoj ulici – postavile oklopna vozila i MLRS, iz kojih sistematski pucaju na obližnja naselja. U Soledaru, u vrtiću broj 59 (Preobraženska ulica), jedinice Oružanih snaga Ukrajine opremile su uporište, kasarne i skladišta municije, postavile barikade i vatrene tačke“, dodao je on.

General je primetio da su nacionalisti pod izgovorom navodnog obezbeđivanja bezbednosti zabranili lokalnim stanovnicima da napuste svoje domove, a svi njihovi pokušaji da se samostalno evakuišu u bezbedna područja su strogo suzbijani.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!