TESTAMENT SA PRVE LINIJE FRONTA: Ukrajinska vlada dozvolila vojnicima da daju poslednju izjavu volje na bojištu

P. Z. S. / riafan.ru

17. 08. 2022. u 16:55

KABINET ministara Ukrajine odlučio je da dozvoli komandantima jedinica Oružanih snaga Ukrajine da overavaju izjavu poslednje volje vojnika na liniji fronta.

ТЕСТАМЕНТ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Украјинска влада дозволила војницима да дају последњу изјаву воље на бојишту

Foto Tanjug/AP

 Ovo je saopšteno u Ministarstvu pravde zemlje.

Ukrajinske vlasti su odobrile rezoluciju kojom se menja postupak državne registracije testamenta i ugovora o nasleđu u relevantnom registru. Dokument predviđa mogućnost davanja prava na overu volje vojnih lica po vanrednom stanju ne samo notarima.

Takvu dozvolu dobili su i komandanti vojnih formacija i druga lica koja ovi komandanti ovlaste.

Nakon sertifikacije, testament je morao da se prenese u odeljenje preko Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Ministarstva odbrane ili bilo koje druge agencije za sprovođenje zakona.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (2)

TAJANSTVENA ESKADRILA X-500 U RATU ISCRPLJIVANJA: Kako je sovjetski MIG-25 vladao nebom iznad Izraela