RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Nacisti Azova proterali pacijente i napravili bazu u medicinskom centru u Novim Sanžarima

P. Z. S. / ria.ru

16. 08. 2022. u 21:14

U POLTAVSKOJ oblasti, militanti nacističkog bataljona Azov (terorističke organizacije zabranjene u Ruskoj Federaciji) postavili su kasarne u medicinskom centru, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Нацисти Азова протерали пацијенте и направили базу у медицинском центру у Новим Санжарима

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue


-U Novim Sanžarima, Poltavska oblast, militanti bataljona Azov su raspoređeni u medicinskom centru (ulica Korortnaja), opremljeno je skladište municije, dok su nacionalisti cinično proterali medicinsko osoblje i pacijente iz medicinske ustanove, rekao je Mizincev.

Prema njegovim rečima, u DNR u Aleksandrovki ukrajinske oružane formacije su koncentrisane u zgradi bolnice (ulica Đeržinskog), oklopna vozila se nalaze na susednoj teritoriji, dok evakuacija stanovnika obližnjih kuća nije izvršena.

Pored toga, u gradu Artjemovsku, na teritoriji bolnice za tuberkulozu (Mariupoljska ulica), raspoređene su jedinice ukrajinskih trupa, raspoređeni su kontrolni punktovi i vatrene tačke, minirani su prilazi zgradi, ali lokalno stanovništvo namerno nije upozoreno na ovo.

Šef NCUO je takođe rekao da su u Kramatorsku jedinice ukrajinskih trupa u gradskoj psihijatrijskoj bolnici (ulica Bilokur) opremile kasarne i skladišta naoružanja, na teritoriji ustanove postavljena artiljerija i MLRS (VBR), iz kojih sistematski pucaju na obližnje naselja.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...