RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Nacisti Azova proterali pacijente i napravili bazu u medicinskom centru u Novim Sanžarima

P. Z. S. / ria.ru

16. 08. 2022. u 21:14

U POLTAVSKOJ oblasti, militanti nacističkog bataljona Azov (terorističke organizacije zabranjene u Ruskoj Federaciji) postavili su kasarne u medicinskom centru, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Нацисти Азова протерали пацијенте и направили базу у медицинском центру у Новим Санжарима

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue


-U Novim Sanžarima, Poltavska oblast, militanti bataljona Azov su raspoređeni u medicinskom centru (ulica Korortnaja), opremljeno je skladište municije, dok su nacionalisti cinično proterali medicinsko osoblje i pacijente iz medicinske ustanove, rekao je Mizincev.

Prema njegovim rečima, u DNR u Aleksandrovki ukrajinske oružane formacije su koncentrisane u zgradi bolnice (ulica Đeržinskog), oklopna vozila se nalaze na susednoj teritoriji, dok evakuacija stanovnika obližnjih kuća nije izvršena.

Pored toga, u gradu Artjemovsku, na teritoriji bolnice za tuberkulozu (Mariupoljska ulica), raspoređene su jedinice ukrajinskih trupa, raspoređeni su kontrolni punktovi i vatrene tačke, minirani su prilazi zgradi, ali lokalno stanovništvo namerno nije upozoreno na ovo.

Šef NCUO je takođe rekao da su u Kramatorsku jedinice ukrajinskih trupa u gradskoj psihijatrijskoj bolnici (ulica Bilokur) opremile kasarne i skladišta naoružanja, na teritoriji ustanove postavljena artiljerija i MLRS (VBR), iz kojih sistematski pucaju na obližnje naselja.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo