(MAPA) RUSKE SNAGE NAPREDUJU: Ukrajinci se povlače i dižu mostove u vazduh

P. z. s. / rybar

15. 08. 2022. u 23:43 >> 02:19

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu.

(МАПА) РУСКЕ СНАГЕ НАПРЕДУЈУ: Украјинци се повлаче и дижу мостове у ваздух

Foto Tanjug/AP


Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Na telegram kanalu rybar data je kratka analiza dešavanja na zapadnom frontu.


*Ruske oružane snage nastavljaju da potiskuju položaje Oružanih snaga Ukrajine u pograničnim oblastima Sumske oblasti. U blizini sela Junakovka otkriven je i uništen kontrolni punkt ukrajinskih formacija.

*Na severu Harkovske oblasti vode se borbe srednjeg intenziteta:
-Proteklih dana jedinice Oružanih snaga RF uspele su da zauzmu naselja Udi i Odnorobovka.
-Ruske raketne trupe i artiljerija napale su objekte Oružanih snaga Ukrajine u Merefi i Čugujevu, kao i Kovjagi.

Foto rybar



*U pravcu Donjecka, borbe su u toku na periferiji glavnog grada DNR:
-Nastavljaju se sukobi u blizini utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine na raskrsnici obilaznice kod nedavno oslobođenog sela Peski. Njegovo hvatanje omogućiće nastavak ofanzive na Pervomajskoe i Netajlovu.
-Oružane snage Ukrajine ponovo su granatirale gradove Donjecke aglomeracije, ubivši nekoliko civila.
-Pod Ugledarom, jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije i NM DNR izvršile su napade na uporišta Oružanih snaga Ukrajine. U rejonu sela Pavlovka oboren je helikopter Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, posada je preživela i evakuisana je u pozadinu.

*U Dnjepropetrovskoj oblasti, Oružane snage Rusije su raketnim udarima pogodile dve vučne trafostanice u Apostolovu i Sinelnikovu.

*Ukrajinske formacije ponovo su gađale Energodar i teritoriju Zaporoške NE, rakete su pale u rejon bloka broj 6. Udari su izvedeni oružjem zapadne proizvodnje.

*Na pravcu Krivog Roga, Oružane snage Rusije su ponovo pogodile položaje Oružanih snaga Ukrajine u Osokorovki u blizini linije dodira.


SITUACIJA NA PRAVCU SOLEDARA


*Popodne 14. avgusta, odredi Vagnerovog PMC-a zauzeli su Veršinu i stigli do sela Zajcevo. Promocija u ovom pravcu će omogućiti da se u budućnosti približi Bahmutu (Artemovsk) sa juga i počne juriš na grad iz nekoliko pravaca.

*Nastavljaju se borbe i potiskivanje identifikovanih vatrenih tačaka ukrajinskih formacija na istočnoj periferiji Bahmuta.

Foto rybar



*U isto vreme, vojnici Oružanih snaga Ukrajine počeli su da dižu u vazduh mostove preko reke Bahmutke. Na mreži su se pojavile fotografije porušenog železničkog mosta u severnom delu grada.

Ukrajinske formacije digle su u vazduh most preko reke Bahmutke u severnom delu Bahmuta kako bi sprečile njegovu upotrebu od strane savezničkih snaga u budućnosti.


*U Soledaru, savezničke snage nastavljaju sa pokušajima da razviju ofanzivu ka Belokamenskoj vatrostalnoj fabrici i kamenolomu gipsa, boreći se u urbanim sredinama severno od fabrike Knauf-Gips.

*U rejonu Jakovlevke dolazi do sukoba, savezničke snage pokušavaju da zaobiđu naselje sa istoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN NAUKE ZA MIR I RAZVOJ: Prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavamo u savremenom svetu