AMERIČKI POTPUKOVNIK: Ukrajina nema šanse da pobedi

P. Z. S. / ria.ru

15. 08. 2022. u 19:00

KIJEV se našao u ćorsokaku iz kojeg nema izlaza, rekao je penzionisani potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis za Foks njuz.

АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК: Украјина нема шансе да победи

Lider SDA namerno uvezuje Srbiju i rat u Ukrajini, Foto AP

- Nema šanse. Ne postoji takav vojni scenario u kojem će Ukrajina prevladati u sukobu. To je već jasno, vredi iskreno priznati, rekao je potpukovnik u razgovoru sa bivšom kongresmenkom Tulsi Gabard, koja je vodila emisiju.

Dejvis je priznao da je pokušaj SAD "da zaustave Rusiju sankcijama propao. Ako se zadrže ograničenja prodaje ruske nafte, onda će to u bliskoj budućnosti više povrediti SAD nego Putina".

Posle početka specijalne vojne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Restriktivne mere su prvenstveno pogodile bankarski sektor i visokotehnološke proizvode. Mnogi brendovi su najavili povlačenje iz Rusije. Vašington je najavio zabranu uvoza ruskih energenata.

Istovremeno, na Zapadu su ograničenja izazvala rekordan rast cena goriva i hrane.

Predsednik Vladimir Putin je istakao da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija za Zapad, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj SAD i Evrope je pogoršanje života miliona ljudi.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade