UKRAJINSKI NACISTI SE UŠANČILI U VRTIĆIMA I ŠKOLAMA: Pucaju na rusku armiju, a civilima ne daju da odu (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

15. 08. 2022. u 20:56

JEDINICE ukrajinskih trupa raspoređene su u zgradi obdaništa u DNR, prilazi ustanovi minirani, izjavio je u ponedeljak šef Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor - šef kontrole nacionalne odbrane.

УКРАЈИНСКИ НАЦИСТИ СЕ УШАНЧИЛИ У ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА: Пуцају на руску армију, а цивилима не дају да оду (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka


 Centar Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

-U Donjeckoj Narodnoj Republici: u Avdejevki, u vrtiću broj 10 (ulica Komunalna), raspoređene su jedinice Oružanih snaga Ukrajine, postavljeni su kontrolni punktovi po obodu, dok su prilazi ustanovi minirani, ali lokalni stanovništvo namerno nije upozoreno na ovo, rekao je Mizincev.

Takođe, prema njegovim rečima, u Artjomovsku su militanti nacionalističkih bataljona u školi broj 7 (ulica Kuznečnaja) opremili uporište i skladište municije, a na susednoj teritoriji postavili artiljeriju i VBR, dok je evakuacija civila iz obližnjih kuća nije izvršena.

Pored toga, u Nikolajevki, u vrtiću broj 1 (ulica viceadmirala Sinjeckog), stacionirana je ukrajinska vojska, artiljerijski položaji su opremljeni u neposrednoj blizini predškolske ustanove.

 

-U Slavjansku, u školi broj 8 (Torska ulica), ukrajinske oružane formacije su rasporedile oklopna vozila, artiljeriju i VBR, iz kojih sistematski pucaju na obližnja naselja, izazivajući uzvratnu vatru jedinica Oružanih snaga Rusije i Narodne milicije Donjecke Narodne Republike. Istovremeno, civilima je zabranjeno da napuštaju svoje kuće, nacionalisti ih zapravo koriste kao „živi štit“, rekao je general.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja