UKRAJINSKI NACISTI SE UŠANČILI U VRTIĆIMA I ŠKOLAMA: Pucaju na rusku armiju, a civilima ne daju da odu (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

15. 08. 2022. u 20:56

JEDINICE ukrajinskih trupa raspoređene su u zgradi obdaništa u DNR, prilazi ustanovi minirani, izjavio je u ponedeljak šef Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor - šef kontrole nacionalne odbrane.

УКРАЈИНСКИ НАЦИСТИ СЕ УШАНЧИЛИ У ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА: Пуцају на руску армију, а цивилима не дају да оду (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka


 Centar Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

-U Donjeckoj Narodnoj Republici: u Avdejevki, u vrtiću broj 10 (ulica Komunalna), raspoređene su jedinice Oružanih snaga Ukrajine, postavljeni su kontrolni punktovi po obodu, dok su prilazi ustanovi minirani, ali lokalni stanovništvo namerno nije upozoreno na ovo, rekao je Mizincev.

Takođe, prema njegovim rečima, u Artjomovsku su militanti nacionalističkih bataljona u školi broj 7 (ulica Kuznečnaja) opremili uporište i skladište municije, a na susednoj teritoriji postavili artiljeriju i VBR, dok je evakuacija civila iz obližnjih kuća nije izvršena.

Pored toga, u Nikolajevki, u vrtiću broj 1 (ulica viceadmirala Sinjeckog), stacionirana je ukrajinska vojska, artiljerijski položaji su opremljeni u neposrednoj blizini predškolske ustanove.

 

-U Slavjansku, u školi broj 8 (Torska ulica), ukrajinske oružane formacije su rasporedile oklopna vozila, artiljeriju i VBR, iz kojih sistematski pucaju na obližnja naselja, izazivajući uzvratnu vatru jedinica Oružanih snaga Rusije i Narodne milicije Donjecke Narodne Republike. Istovremeno, civilima je zabranjeno da napuštaju svoje kuće, nacionalisti ih zapravo koriste kao „živi štit“, rekao je general.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BREGU TUŽIO PRVI KOMŠIJA: Saslušan na sudu - ovako se branio