RUSKI VOJNI AVIONI OTKRIVENI KOD ALJASKE: Američki PVO u pripravnosti, oglasio se NORAD

Novosti online

11. 08. 2022. u 22:19

SEVERNOAMERIČKA komanda vazdušno-kosmiče odbrane (NORAD) obavestila je javnost o trećem incidentu u kom je učestovao ruski vojni avion u blizini Aljaske, piše Si-En-En.

РУСКИ ВОЈНИ АВИОНИ ОТКРИВЕНИ КОД АЉАСКЕ: Амерички ПВО у приправности, огласио се НОРАД

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Komanda je obelodanila informacije o incidentu sa ruskim vojnim avionom koji je leteo u identifikacionoj zoni PVO Aljaske između 8. i 10. avgusta - prenosi američki medij.

Nije objavljeno tačno vreme incidenta.

Ranije je objavljeno da je sistem PVO SAD i Kanade poslednjih dana registrovao dva ruska izviđačka aviona u blizini Aljaske.

Iz NORAD su istakli tada da ruske letelice nisu prešle vazdušne granice SAD i Kanade.

NORAD je združena komanda PVO sistema SAD i Kanade. 

U junu su kanadske vlasti najavile da će izdvojiti 4.9 milijardi kanadskih dolara za razvoj NORAD u narednih šest godina, i 40 milijardi u naredne dve decenije.

Taj novac će poslužiti za opremanje radara koji će pokriti oblasti od granice sa SAD do arktičkog kruga.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: UPOZORAVAJUĆI MANEVRI - Avioni i brodovi kineske vojske učestvuju u vežbama u blizini Tajvana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

DOSAD NEVIĐENO! Košarkaške sudije ostale u neverici zbog navijača na meču Evrolige Partizan - Zvezda i uradile ovo (VIDEO)