ISLAMSKI DŽIHAD IPAK PRIHVATIO PREKID VATRE: Zahtevaju puštanje na slobodu čoveka čije je hapšenje bilo okidač haosa

Novosti online

07. 08. 2022. u 21:20

DOGOVOR o prekidu vatre između Izraela i Palestinskog Islamskog džihada (PIJ) je postignut, rekao je večeras portparol PIJ Muhamed al Hinti za "Al-Kuds njuz".

ИСЛАМСКИ ЏИХАД ИПАК ПРИХВАТИО ПРЕКИД ВАТРЕ: Захтевају пуштање на слободу човека чије је хапшење било окидач хаоса

Foto: AP Photo/Adel Hana

Dogovor o prekidu vatre uključuje puštanje na slobodu lidera Islamskog džihada Basema Sadija, preneo je "DŽeruzalem post".

Hapšenje Sadija pre nekoliko dana je bio okidač za otvorena neprijateljstva i sukobe između Izraela i PIJ, a Izrael je u petak otpočeo akciju "Zora" protiv te palestinske militantne organizacije.

Posećamo, iako je prekid vatre zakazan za 19 časova sirene su se oglasile nakon tog termina u nekoliko izraelskih gradova, među kojima je i Tel Aviv, dok "DŽeruzalem post" prenosi, pozivajući se na palestinske medije, da je petoro Palestinaca ubijeno u napadu na automobil u Gazi koji se dogodio "pod nerazjašnjenim okolnostima".

Sirene za vazdušnu opasnost su se večeras čule, osim u Tel Avivu, i u Aškelonu, Sderotu, Zikimu, Holitu i još nekim gradovima.

U nekim mestima su i pale rakete ispaljene iz Pojasa Gaze, a izraelska vojska je saopštila da je od početka operacije Zora u petak palestinski Islamski džihad ispalio blizu 1.000 raketa, od kojih je 160 palo na teritoriju Gaze, dok je od projektila koji su ušli na teritoriju Izraela, 96 odsto oboreno.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU - Pogledajte snimke iz akcije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KIŠA JE PADALA NA KRSTOVDAN: Šta to znači po narodnim verovanjima