JOŠ JEDAN PRLJAV POTEZ UKRAJINE: U Donjecku koriste zabranjene protivpešadijske mine (VIDEO)

Novosti online

30. 07. 2022. u 22:08

DA Ukrajinci ne biraju sredstva u borbi protiv ruskih snaga, pokazao je i u 157. dan specijalne vojne operacije u UKrajini.

ЈОШ ЈЕДАН ПРЉАВ ПОТЕЗ УКРАЈИНЕ: У Доњецку користе забрањене противпешадијске мине (ВИДЕО)

Foto printskrin telegram rvvoenkor

Prvo je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev saopštio da su u Donjeckoj Narodnoj Republici neonacisti u stambenim zgradama opremili vatrene položaje i skladišta municije, a da nisu evakuacali stanovništvo. Takođe u Izmailu u Odeskoj oblasti, jedinice teritorijalne odbrane raspoređene su u poljoprivrednoj školi, a na prilazima obrazovnoj ustanovi postavljeni su kontrolni punktovi i vatreni položaji.

U Harkovu u mašinskoj školi stacionirani su pripadnici ukrajinskih oružanih formacija, višecevni bacači raketa i artiljerija. Prilazi obrazovnoj ustanovi su minirani, ali se stanovništvo namerno nije o tome obavešteno. Prema njegovim rečima, u pedagoškoj školi u Artjomovsku u DNR pripadnici Oružanih snaga Ukrajine opremili su uporište, rasporedili oklopna vozila i artiljeriju, a u prostorijama ustanove prinudno se drže stanovnici obližnjih zgrada pod izgovorom navodnog osiguranja bezbednosti.

Ukrajinske snage su gađale centar Donjecka, bacajući zabranjene protivpešadijske mine PMF-1 „Lepestok“ koje se aktiviraju pritiskom, saopštio je Štab teritorijalne odbrane DNR.

Takođe, stanovnici Donjecka objavili su na društvenim mrežama snimke snažne eksplozije na nebu iznad grada. Po preliminarnim podacima, radi se o dejstvu sistema PVO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili