ZAŠTO SE ČEKA SA ZAUZIMANJEM AVDEJEVKE? Grad iz koga osam godina ubijaju civile u DNR pretvoren je u bunker sa više linija odbrane (MAPA)

P. Z. S. / rybar

28. 07. 2022. u 23:28

NA ruskim društvenim mrežama dosta se pišu o započetoj ofanzivi na Avdejevku. Zašto pišu o tome je razumljivo. Ovo je, pre svega, iščekivanje stanovnika DNR, koji su u velikoj meri stradali od neselektivne vatre Oružanih snaga Ukrajine po stambenim naseljima.

ЗАШТО СЕ ЧЕКА СА ЗАУЗИМАЊЕМ АВДЕЈЕВКЕ? Град из кога осам година убијају цивиле у ДНР претворен је у бункер са више линија одбране (МАПА)

Foto: Profimedia


U video objašnjenju na kanalu rybar detaljno je rečeno zašto Avdejevka još nije zauzeta i koja je težina njenog zauzimanja. Najjednostavnije: zauzimanje Avdejevka neće otkloniti pretnju granatiranja, a pored same Avdejevke, potrebno je stvoriti široku tampon zonu.

Sa sadašnjom konfiguracijom fronta, ovo je malo verovatno: prvo morate da poravnate front na severu i da zauzmete bar liniju Seversk-Soledar-Bahmut (Artjemovsk), ponovo zauzimajući odbrambene linije Oružanih snaga Ukrajine. Sada je teško direktno jurišati na Avdejevku: ovo je preplavljeno ogromnim žrtvama daleko od beskonačnih snaga i sredstava, kao i gubicima u ljudstvu i opremi. Jer oko Avdejevke postoji moćno utvrđeno područje, koje treba zaobići sa severa.

Ilustracija telegram rybar



*Trenutno se vode pozicione borbe sa aktivnom artiljerijskom pripremom u Peskom i Krasnogorovki sa periodičnim zauzimanjem malih uporišta na poljima. Artiljerija je “počistila” jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje su stigle na rotaciju: ukrajinski vojnici su pobegli iz navike. Ovo nije prva takva operacija, to su uobičajene realnosti rata na lokalnom sektoru fronta, koje ne utiču mnogo na njegovu opštu konfiguraciju.

Ofanziva na sektor Spartak-Eksperimental nije dala nikakve rezultate. Međutim, može se pretpostaviti napredak u jurišu na Pesok, barem na jednom od tri pravca napada. Ali napredak se izražava samo u mlevenju neprijateljske žive sile.

*Na frontu kod Marinke za sada nema efektivnog pomaka, osim zauzimanja uporišta Oružanih snaga Ukrajine kod ventilacionog okna rudnika (stvarni prolaz od 300 metara). Ovo je uspeh na nivou čete, ali još uvek treba doći do stovarišta rudnika Ščurovo.

*Ne postoji nijedna činjenica koja dokumentuje i najmanji napredak u blizini same Avdejevke.

*Masovnije i efikasniji nego ranije, dolazi do artiljerijskih pogodaka jedinica VSU: pošto su se Oružane snage Ukrajine rotirali kod Avdejevke, sada se sveže jedinice uništavaju. A savezničke snage rešavaju primarni zadatak suzbijanja vatrenih tačaka neprijatelja.

Ali reći da će Avdejevku osvojiti prerano je.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!