ZELENSKI GURA VOJSKU U SMRT: Kontraudar na Hersonsku oblast biće poguban za Ukrajinu

P. Z. S. / riafan.ru

28. 07. 2022. u 19:28

KONTRAOFANZIVA Oružanih snaga Ukrajine na Hersonsku oblast i Herson će za njih imati nenadoknadive gubitke.

ЗЕЛЕНСКИ ГУРА ВОЈСКУ У СМРТ: Контраудар на Херсонску област биће погубан за Украјину

Foto printskrin telegram rvvoenkor

Ovo je izjavio poslanik Državne dume Mihail Šeremet. Kapetan prvog reda u rezervi, vojni ekspert Vasilij Dandikin i politikolog, glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana Igor Korotčenko rekli su u intervjuu za FAN da Ukrajina ima priliku da udari. Prema rečima jednog od vojnih stručnjaka, ofanziva će biti porazna za Oružane snage Ukrajine.

-Oružane snage Ukrajine su već pokušale da izviđaju teritoriju Hersonske oblasti i Hersona za kontraofanzivu. Sve neprijateljske jedinice su rasturene i uništene. Činjenica je da u Hersonu veliku teritoriju zauzima stepa. Za razliku od, na primer, Luganske oblasti, gde postoje visovi, u Hersonu postoji samo jedno polje, stepa. Napredovati po njoj, znajući za superiornost ruskih trupa nad ukrajinskim, smrtonosno je. Za uspešan napad morate imati najmanje trostruku nadmoć u snagama u svim pravcima, rekao je vojni ekspert Dandikin.

Ukrajina zbog Donbasa "neuralgična" tačka Evrope / Foto AP

Prema njegovom mišljenju, Oružane snage Ukrajine očekuju da će iskoristiti to što je most preko Dnjepra kod Hersona bio privremeno onemogućen. Ova okolnost je ometala snabdevanje i privrednu aktivnost u gradu. Međutim, Oružane snage Ukrajine precenjuju značaj ovog prelaza. U bliskoj budućnosti, prema Dandikinovim rečima, most će biti popravljen.

U isto vreme, poslanik Državne dume Šeremet je dodao da će pokušaj da se zauzme oslobođena Hersonska oblast i Herson naići na slomljivu odbojnost i gušenje pre nego što bude imao vremena da se razvije. Dandikin se složio sa zamenikom da će pokušaji kontraofanzive biti brzo i oštro zaustavljeni.

-Ukrajina ima sposobnost da udari. Naravno, postoji prilika za lokalnu kontraofanzivu. Zadatak Oružanih snaga Ruske Federacije je da otkriju planove Oružanih snaga Ukrajine i unište one grupe i sredstva koja će za to biti namenjena, rekao je politikolog Korotčenko.

Prema njegovim rečima, pobeda na bojnom polju će sve odlučiti. Korotčenko je rekao i da se nada vojnom vrhu Rusije, koje će morati da rešava dodeljene borbene zadatke.

Uz to, Ukrajina očekuje da dobije oružje od Zapada nakon najave kontraofanzive. Prema vojnom ekspertu Dandikinu, Zapad bi to mogao odbiti Ukrajini.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri