UGROŽENO 35.000 LJUDI: Ukrajinci hoće da dignu u vazduh branu kod Artjemovska

P. Z. S. / ria.ru

28. 07. 2022. u 20:56

MILITANTI Ukrajine žele da dignu u vazduh branu u Artjemovsku Donjecke Narodne Republike i okrive Oružane snage Rusije, što će dovesti do poplava stambenih naselja sa više od 35 hiljada ljudi, rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

УГРОЖЕНО 35.000 ЉУДИ: Украјинци хоће да дигну у ваздух брану код Артјемовска

Foto: Shutterstock/Profimedia/Ilustracija


-Prema dostupnim pouzdanim informacijama, u Artjemovsku Donjecke Narodne Republike, militanti ukrajinskih oružanih formacija minirali su branu gradskog rezervoara, koju planiraju da dignu u vazduh, nakon čega će kijevske vlasti po već razrađenom scenariju uz široku pokrivenost u ukrajinskim i zapadnim medijima, optužiti Oružane snage Rusije za navodno neselektivne udare na hidrodinamički opasne objekte, rekao je Mizincev.

Prema njegovim rečima, „ako bude sprovedena ova nehumana provokacija, stambena naselja grada sa više od 35.000 stanovnika biće u zoni predviđenih poplava”.

Pored toga, dodao je general, nakon što voda ode, sistemi za održavanje života (vodovod, kanalizacija i objekti za prečišćavanje) mogu biti oštećeni, što će dovesti do naglog pogoršanja sanitarne i epidemiološke situacije.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!