PESKOV: Ukrajina se mora osloboditi neonacističkih raspoloženja

Novosti onlajn

28. 07. 2022. u 13:10

KREMLj smatra da je potrebno da se Ukrajina oslobodi od pojave neonacističkih raspoloženja i takve mere se već primenjuju tokom specijalne vojne operacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući izjavu lidera Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisa Pušilina o neophodnosti da se opet oslobode ruski gradovi u Ukrajini.

ПЕСКОВ: Украјина се мора ослободити неонацистичких расположења

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

- Kremlj podržava težnju da se Ukrajina oslobodi od svih mogućih pojava takvih neonacističkih raspoloženja. To je neophodno. I neophodno je da se preduzmu mere koje se već primenjuju tokom specijalne vojne operacije kako bi se zaštitili ljudi u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici - rekao je Peskov.

Ranije je lider DNR-a na Telegramu napisao da ruske gradove u Ukrajini, kao što su Kijev, Poltava, Odesa, Dnjepropetrovsk i drugi, treba ponovo osloboditi.

Peskov je komentarisao i najavu da će se pitanje ulaska DNR i LNR u sastav Rusije razmatrati ove jeseni, ističući da je to odluka stanovnika tih teritorija, da oni sami određuju svoju sudbinu.

- Ništa nije još poznato, ništa ne mogu da kažem. Jedino što mogu da ponovim je da će stanovnici tih teritorija sami određivati svoju sudbinu i budućnost. To je njihova odluka - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li se u Kremlju pripremaju za ulazak novih teritorija u sastav Rusije o kojima je govorio senator Andrej Klišas.

Ranije je šef komiteta Saveta Federacije za ustavno zakonodavstvo Andrej Klišas napisao da bi već na jesenjem zasedanju parlament mogao da razmotri integraciju novih teritorija u teritoriju Rusije.

BONUS VIDEO:

POŽARI BESNE ŠIROM EVROPE: Dramatični snimci borbe sa vatrom u Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja