IZRAEL OPTUŽIO HAMAS: zloupotrebljavate naseljena područja za skladištenje oružja

Tanjug

27. 07. 2022. u 20:39

IZRAEL je danas objavio fotografije za koje izraelski zvaničnici tvrde da su skladišta oružja i tuneli u Gazi u blizini jedne škole, fabrike Pepsi-Kole i drugih civilnih objekata, uz optužbe da palestinski Hamas namerno bira lokacije u gusto naseljnim civilnim područjima.

ИЗРАЕЛ ОПТУЖИО ХАМАС: злоупотребљавате насељена подручја за складиштење оружја

Foto: AP Photo/Adel Hana

Južna komanda izraelske vojske objavila je snimke napravljene dronovima i koordinate navodnih tunela Hamasa i druge lokacije na kojima se, kako tvrdi, proizvodi oružje u gusto naseljenim delovima Pojasa Gaze, uključujući i vojne objekte u blizini jedne bolnice i Islamskog univerziteta u Gazi, prenosi Rojters.

Ostale lokacije za koje Izrael tvrdi da ih koristi Hamas uključuju školu koju vode UN, jednu kliniku, biblioteku i džamije.

-Hamas pokreće napade iz naseljenih područja i gađa (izraelske) civilne ciljeve. Svet mora biti svestan ovog zločina protiv čovečnosti i mora da zahteva da Hamas plati visoku cenu, poručio je izraelski ministar odbrane Beni Ganc, upozorivši da će Izrael delovati “precizno i snažno” u odbrani svojih građana.

Hamas, koji upravlja pojasom Gaze, odbacio je optužbe Izraela.

-Ovo su laži koje okupaciona sila plasira da bi opravdala svoje zločine nad nedužnim civilima tokom ratova koje je vodila u Pojasu Gaze, izjavio je portparol Hamasa Hazem Kasem.

BONUS VIDEO: POČELO PRIMIRJE, SLIKE RATA OSTAJU - Izrael i Hamas proglasili pobedu, žrtve bez utehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

S PINKOM SAM ZAVRŠIO: Žika se povukao se ekrana - evo čime se danas bavi