IZRAEL OPTUŽIO HAMAS: zloupotrebljavate naseljena područja za skladištenje oružja

Tanjug

27. 07. 2022. u 20:39

IZRAEL je danas objavio fotografije za koje izraelski zvaničnici tvrde da su skladišta oružja i tuneli u Gazi u blizini jedne škole, fabrike Pepsi-Kole i drugih civilnih objekata, uz optužbe da palestinski Hamas namerno bira lokacije u gusto naseljnim civilnim područjima.

ИЗРАЕЛ ОПТУЖИО ХАМАС: злоупотребљавате насељена подручја за складиштење оружја

Foto: AP Photo/Adel Hana

Južna komanda izraelske vojske objavila je snimke napravljene dronovima i koordinate navodnih tunela Hamasa i druge lokacije na kojima se, kako tvrdi, proizvodi oružje u gusto naseljenim delovima Pojasa Gaze, uključujući i vojne objekte u blizini jedne bolnice i Islamskog univerziteta u Gazi, prenosi Rojters.

Ostale lokacije za koje Izrael tvrdi da ih koristi Hamas uključuju školu koju vode UN, jednu kliniku, biblioteku i džamije.

-Hamas pokreće napade iz naseljenih područja i gađa (izraelske) civilne ciljeve. Svet mora biti svestan ovog zločina protiv čovečnosti i mora da zahteva da Hamas plati visoku cenu, poručio je izraelski ministar odbrane Beni Ganc, upozorivši da će Izrael delovati “precizno i snažno” u odbrani svojih građana.

Hamas, koji upravlja pojasom Gaze, odbacio je optužbe Izraela.

-Ovo su laži koje okupaciona sila plasira da bi opravdala svoje zločine nad nedužnim civilima tokom ratova koje je vodila u Pojasu Gaze, izjavio je portparol Hamasa Hazem Kasem.

BONUS VIDEO: POČELO PRIMIRJE, SLIKE RATA OSTAJU - Izrael i Hamas proglasili pobedu, žrtve bez utehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)