ZA NAPAD NA POJAS GAZE: Izraelci priznali da koriste naoružane dronove

Tanjug

20. 07. 2022. u 21:45

IZRAELSKI vojni cenzori ukinuli su zabranu na objavljivanje informacija o upotrebi naoružanih bespilotnih letelica u vojnim operacijama, potvrdio je danas jedan izraelski zvaničnik, čime je okončana javna tajna da oružane snage imaju bespilotne letelice i da ih koriste.

ЗА НАПАД НА ПОЈАС ГАЗЕ: Израелци признали да користе наоружане дронове

Foto Tanjug/AP

Palestinci su, naime, optužili Izrael da koristi naoružane bespilotne letelice u napadima na pojas Gaze i na okupiranu Zapadnu obalu, što Izrael nikada nije potvrdio i zabranjivao je objavljivanje informacija na tu temu, prenosi Rojters.

Takođe su postojali brojni međunarodni izveštaji o izraelskim napadima bespilotnim letelicama (UAV) na mete u Libanu i Iranu, koje Izrael takođe nikada nije zvanično potvrdio.

U saopštenju izraelske vojne službe za odnose s javnošću sada se navodi da je nakon razmatranja ovog pitanja "ustanovljeno da nema smetnji da se objavljuju informacije o upotrebi naoružanih bespilotnih letelica u okviru operativnih aktivnosti izraelske vojske".

Izrael ima jednu od najvećih flota dronova na Bliskom istoku i jedan je od najvećih regionalnih izvoznika ove tehnologije, iako većinu izraelske flote UAV čine nenaoružane izviđačke letelice.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!