RUSKI SARMAT JE “PROKLETO DOBRA STVAR”: Šef američke strateške komande Čarls Ričard o najnovijoj interkontinentalnoj balističkoj raketi

P. Z. S. / ria.ru

27. 07. 2022. u 17:22

Šef američke strateške komande Čarls Ričard rekao je da najnoviju rusku interkontinentalnu stratešku raketu „Sarmat“ smatra „prokleto dobrom stvari“.

РУСКИ САРМАТ ЈЕ “ПРОКЛЕТО ДОБРА СТВАР”: Шеф америчке стратешке команде Чарлс Ричард о најновијој интерконтиненталној балистичкој ракети

Foto: Ministerstvo oboronы RF

-I oni (Rusija) testiraju sve više oružja, zar ne? Uskoro ćemo videti hit paradu tri nova sistema naoružanja. Među njima je interkontinentalna balistička raketa Sarmat, prokleto dobra stvar, koja se sprema za svoj drugi test, rekao je Ričard na panel diskusiji na 13. godišnjem simpozijumu za zadržavanje STRATCOM-a, koji je počeo u Nebraski.

Novosti

 

Bivši generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin je početkom jula izjavio da su tehničke karakteristike raketa koje su u upotrebi u Sjedinjenim Državama znatno inferiornije u odnosu na potvrđene karakteristike ruske ICBM Sarmat.

Istovremeno, on je pojasnio da se ne može porediti odnos konvencionalnih oružanih snaga zemalja NATO-a i Ruske Federacije, budući da ih zemlje alijanse imaju nekoliko redova veličine više.

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)