POGLEDAJTE - GRMLJAVINA I ZVIŽDUCI GRANATA: Kako izgleda ruska kontrabaterijska borba sa artiljerijom Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

27. 07. 2022. u 17:05

SNIMAK borbenog rada artiljerijskih ekipa 2. korpusa Narodne milicije LNR u kontrabaterijskoj borbi sa artiljerijom militanata Oružanih snaga Ukrajine prikazalo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ГРМЉАВИНА И ЗВИЖДУЦИ ГРАНАТА: Како изгледа руска контрабатеријска борба са артиљеријом Оружаних снага Украјине (ВИДЕО)

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru


Ministarstvo odbrane objavilo je video snimak rada artiljeraca Narodne milicije LNR tokom specijalne operacije. Borci koriste samohodne haubice „Msta-S“ i vučne topove „Giacint-B“.

Video prikazuje proces punjenja i gađanja artiljerijskih sistema 152mm. Utovar je odvojen proces, tako da se vrši u dva koraka. Prvo se projektil šalje u komoru cevi, a zatim se stavlja čaura sa pogonskim punjenjem.

Ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da su artiljerci, koristeći bespilotne letelice, identifikovali koordinate neprijatelja - lokaciju njegove artiljerije i VBR - a zatim izvršili udar.


Ranije je ruski vojni resor objavio snimak bitke za zauzimanje uporišta Oružanih snaga Ukrajine, u kojoj tenkovi DNR pucaju po neprijateljskim položajima. Kao rezultat ove borbe, uništen je do jednog voda ukrajinskih vojnika i nekoliko komada opreme i naoružanja.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)