SAVETNIK ZELENSKOG NAJAVLJUJE NOVA IZNENAĐENJA: Do zime jedan scenario mora biti sprečen

Tanjug

21. 07. 2022. u 14:21

ŠEF kancelarije Vladimira Zelenskog Andrij Jermak rekao je danas da Ukrajina namerava da preokrene tok sukoba pre zime i najavio „mnoga iznenađenja“

САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ НАЈАВЉУЈЕ НОВА ИЗНЕНАЂЕЊА: До зиме један сценарио мора бити спречен

Foto AP

- Sada je važno sprečiti Ruse da nas na zimu uvuku u rat. Mnogo zavisi od obučenosti naših vojnika. Preokrećemo tok ovog rata. Uskoro će biti mnogo iznenađenja - napisao je Jermak na svom Telegram kanalu.

Kako navodi RIA Novosti, Kijev je više puta najavljivao "neprijatna iznenađenja za Rusku Federaciju".

Jermak je o takvim iznenađenjima govorio početkom juna, nakon telefonskog razgovora sa savetnikom američkog predsednika Džoa Bajdena o novom paketu vojne pomoći. Početkom jula predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je posle sastanka sa holandskim premijerom Markom Ruteom pomoć te zemlje označio kao „neprijatno iznenađenje za Rusiju“.

Ranije ovog meseca portparol Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Vadim Skibicki rekao je da bi Kijev mogao da upotrebi američke rakete za udar na Krim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo