OŠTRO OBRAĆANJE ZAHAROVE: "Hoćete da izazovete nuklearnu katastrofu u čitavoj Evropi?!"

Tanjug

21. 07. 2022. u 14:17

NAPADI ukrajinske vojske na nuklearna postrojenja u Zaporožju pokazuju da je cilj kijevskog režima da izazove nuklearnu katastrofu u čitavoj Evropi, saopštila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ОШТРО ОБРАЋАЊЕ ЗАХАРОВЕ: Хоћете да изазовете нуклеарну катастрофу у читавој Европи?!

Marija Zaharova, Foto D. Milovanović

- U Ukrajini se nastavljaju provokacije koje stvaraju pretnje nuklearnim objektima. Oružane snage Ukrajine su 18. jula koristile bespilotnu letelicu da izvedu napad na teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje. Do udara je došlo u neposrednoj blizini bezbednosno kritičnih objekata nuklearne elektrane - skladišta istrošenog nuklearnog goriva i rezervoara za hlađenje reaktora. Samo pukom srećom nije došlo do oštećenja opreme i nuklearne katastrofe - istakla je Zaharova, prenosi TASS.

Ukrajinske oružane snage su 20. jula ove godine ponovo gađale bespilotnim letelicama nuklearnu elektranu Zaporožje, što potvrđuje da ukrajinske vlasti imaju za cilj da izazovu nuklearnu katastrofu ne samo na svojoj teritoriji, već i širom Evrope, naglasila je Zaharova, navodi ruska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)