ŠOJGU IZDAO NOVO NAREĐENJE: Stigao u komandni centar borbene grupe "Zapad" - "Uništavajte ukrajinske dronove"

Novosti online

20. 07. 2022. u 08:40

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je danas inspekciju ruske borbene grupe "Zapad" koja učestvuje u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

ШОЈГУ ИЗДАО НОВО НАРЕЂЕЊЕ: Стигао у командни центар борбене групе Запад - Уништавајте украјинске дронове

Foto: Profimedia/Ilustracija/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On je izdao naređenje da se poveća efikasnost uništavanja ukrajinskih bespilotnih letelica, posebno u oblastima koje se graniče sa Rusijom.

- Nakon inspekcije, general armije Sergej Šojgu dao je uputstva o daljem povećanju efikasnosti uništavanja neprijateljskih bespilotnih letelica iznad graničnih područja sa Rusijom, kao suzbijanju novih artiljerijskih sredstava kojima nacionalisti granatiraju stambena naselja - piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Šojgu je ranije bio u inspekciji grupe "Jug", kojom komanduje general Sergej Surovikin, grupe "Centar" pod komandom general-pukovnika Aleksandra Lapina, kao i grupe "Istok" kojom komanduje general Rustam Muradov.

Tokom obilaska grupe "Istok" Šojgu je od Muradova tražio da prioritet bude uništavanje ukrajinskog raketnog i artiljerijskog naoružanja dugog dometa, kojima granatiraju prostor Donbasa.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: LOVCI-BOMBARDERI SU-34 IZNAD UKRAJINE - Snimak Ministarstva odbrane Rusije o dejstvu avijacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina