UKLONILI 72.000 MINA: Ruski saperi očistili više od 4.100 hektara (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

19. 07. 2022. u 21:45

OD početka specijalne operacije, ruski vojni saperi (demineri) otkrili su i neutralisali više od 72.000 eksplozivnih objekata u Donbasu, izjavio je u utorak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

УКЛОНИЛИ 72.000 МИНА: Руски сапери очистили више од 4.100 хектара (ВИДЕО)

Foto printskrin telegram ria.ru


-Odredi za razminiranje Oružanih snaga Ruske Federacije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije nastavljaju da izvršavaju zadatke čišćenja Donjecke i Luganske Narodne Republike od eksplozivnih objekata. Ukupno je provereno 4.191,48 hektara teritorije; 41 objekat (od od kojih je 13 društveno značajnih objekata), četiri mosta i 9 64 kilometra puteva. Pronađeno je i neutralisano 72.170 eksplozivnih predmeta“, rekao je Mizincev.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VIŠEGODIŠNJA TRADICIJA SE NASTAVILA: Školska slava i Dan solidarnosti obeleženi novom posetom Meridianbeta Kosovu i Metohiji (FOTO)