ZELENSKI U OČAJU: Udara na decu ruskih vojnika

P. Z. S. / ria.ru

19. 07. 2022. u 21:24

ŠEF kancelarije Vladimira Zelenskog Andrij Jermak pozvao je na uvođenje sankcija protiv rođaka i dece ruske vojske koja učestvuje u specijalnoj operaciji Ruske Federacije.

ЗЕЛЕНСКИ У ОЧАЈУ: Удара на децу руских војника

Foto: Depositphotos/Printscreen


-Želim da svaki vojnik koji danas kroči na našu zemlju, njegova rodbina, njegova deca, njegova porodica, takođe budu na listi sankcija, rekao je Jermak u intervjuu za Novoje vreme.

Nakon početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode sankcije protiv Ruske Federacije, posebno na ruske energetske resurse.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija za Zapad, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)