AUSTRIJSKI KANCELAR O RASTU INFLACIJE: "Ostaju nam samo alkohol i droga za utehu"

Novosti onlajn

12. 07. 2022. u 10:59

AUSTRIJSKI kancelar i predsednik Austrijske narodne partije Karl Nehamer izjavio je da će bez adekvatnih mera evropskih činovnika protiv inflacije koja je u porastu jedini izlaz biti samo alkohol ili droga.

АУСТРИЈСКИ КАНЦЕЛАР О РАСТУ ИНФЛАЦИЈЕ: Остају нам само алкохол и дрога за утеху

Foto: Tanjug

- Cene rastu, inflacija je i apsurdno visok nivo troškova za energiju, a mi moramo da preduzmemo mere na takav način da ne podstičemo inflaciju, već da pokušamo da je suzbijemo zajednički snagama sa Evropskom unijom - rekao je Nehamer izlažući na zasedanju Austrijske narodne partije u Tirolu.

Prema njegovim rečima, to je veoma teško ostvariti, ali su hitno potrebne mere protiv rasta cena i inflacije.

- Ako nastavimo u istom duhu onda ćete imati samo dva rešenje: alkohol ili drogu. Mislim da je alkohol donekle u redu koristiti. Odlučujuće je nazdravljati samo kada je dobro - dodao je austrijski kancelar.

Nehamer je svojim izjavama izazvao pobunu na društvenim mrežama i kritiku Slobodarske partije Austrije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...