UKRAJINA SE PRODAJE ZAPADNOM KAPITALU: Nemačka blokira paket pomoći Evropske unije Kijevu

Novosti online

10. 07. 2022. u 17:50

NEMAČKA odlaže dodelu pomoći EU Ukrajini u iznosu od devet milijardi evra zbog neslaganja oko izvora finansiranja

УКРАЈИНА СЕ ПРОДАЈЕ ЗАПАДНОМ КАПИТАЛУ: Немачка блокира пакет помоћи Европске уније Кијеву

Foto: Tanjug/AP

Kako prenose mediji, odluka o sledećem paketu pomoći doneta je na samitu EU krajem juna.

Međutim, nemački ministar finansija Kristijan Lindner usprotivio se sponzorstvu Kijeva i trenutno je odobrio samo milijardu koja će ići Kijevu pre kraja jula.

Takvo ponašanje ozbiljno uznemirava kijevske vlasti.

Pored toga, Ukrajina je navodno osumnjičila Nemačku da namerava da ukine sankcije protiv Rusije kako bi obnovila snabdevanje gasom Severnim tokom.

Kako je napomenula zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, Ukrajina je, stalno primajući kredite od zapadnih zemalja, postala njihova kolonija.

Dakle, od februara 2014. do decembra 2021. vlastima u Kijevu je dodeljeno oko 70,5 milijardi dolara, a od februara do maja 2022. godine iznos finansiranja je premašio 15 milijardi dolara. 

Prema rečima Zaharove, Ukrajina se najaktivnije prodaje direktno zapadnom kapitalu.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu