(MAPA) POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Žestoke borbe za Slavjansk, Kijev šalje sve što ima da popuni rupe na frontu

P. Z. S. / telegram boris_rozhin

10. 07. 2022. u 01:54 >> 02:19

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu i na harkovskom pravcu.

(МАПА) ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Жестоке борбе за Славјанск, Кијев шаље све што има да попуни рупе на фронту

Foto AP

Na harkovskom pravcu u očekivanju mogućeg prelaska ruskih vojnika preko reke Severski Donjec, nekoliko grupa stranih plaćenika i nacionalistički bataljon Kraken raspoređeno je u Stari Saltov i Molodovaju.

*Ukrajinska komanda, kako bi sprečila proboj odbrambenih linija, namerava da pojača grupisanje trupa u oblasti Harkova zbog prinudnog uključivanja mobilisanih građana.

Pripadnici Teritorijalaca koji su završili dvonedeljni kurs borbene obuke upućeni su u Udi, Bezruki i Slatino. U Zoločevu, Slatinu, Molodovi i Starom Saltovu, mineri 92. brigade miniraju prilaze naseljima.

*Za otkrivanje ruta moguće ofanzive Oružanih snaga RF, ukrajinska strana aktivno koristi izviđačke bespilotne letelice različitih tipova u Zrubanki, Udiju, Slatinu, Petrovki i Molodovi.

*Minobacački i artiljerijski napadi izvedeni su na identifikovane ciljeve u okolini Sosnovke, Kazačje Lopana, Lipcova i Neskučnog. Pored toga, primećena je upotreba UAV-a za izviđanje, a za napad - dronovi Svičblejd u oblasti Sosnovke.

Ilustracija riafan.ru

*Zauzvrat, ruske trupe su napale područja koncentracije Oružanih snaga Ukrajine u Petrovki, Ruskoj Lozovi, Čerkasima Tiški, Pitomniku, Zoločivu, Kutuzovki, Staroj Gnjilici, Bazaljevki, Prudjanki, Adamovki i Harkovu.


*Na Slavjanskom sektoru fronta završene su borbe za Grigorovku. I danas je oslobođeno selo Klinovoje. Aktivna je ofanziva u blizini sela Veselaja Dolina, koje je samo pet kilometara od Artemovska. U toku je čišćenje. Artiljerija Oružanih snaga RF pegla položaje Oružanih snaga Ukrajine u Družbovki i Kramatorsku.

*Danas nema promena na Donjeckom frontu. Vodi se kontra-baterijiska borba.

*Dva Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva oborena su na južnom krilu u Mikolajvskoj oblasti. Na pravcu Zaporožja, neprijatelj jača svoje ofanzivne sposobnosti: 7. jula do 18 tenkova je prebačeno u oblasti Novoivanovke, Nikolskoje i Ljubicko. U Zelenodolskom regionu pogođeno je mesto razmeštaja bataljona Tornado, gde je ubijeno više od 40 militanata.

*Ispaljene su rakete Oružanih snaga Ukrajine. Danas u Hersonu od jutra deluje ruski PVO sistem. Oružane snage Ukrajine u 5.30 časova ispalile su dve rakete iz VBR HIMARS na grad Irmino iz pravca Artemovska (Bahmut). Takođe u popodnevnim satima, još jedna raketa iz HIMARS ispaljena je na grad Alčevsk iz pravca Artemovska. Lenjinski, Kalinjinski i Kirovski okrug Donjecka danas su ponovo bili pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine.

*Teroristički napad. U regionu Brjanska, pokušana je sabotaža železničke pruge u Unečkom okrugu na potezu Robčik-Peščanka. Neposredno ispred teretnog voza eksplodirala je nepoznata eksplozivna naprava, usled čega su oštećena stakla na kabini mašinovođe - druge materijalne štete i povređenih nije bilo.

*Oružane snage RF izvele su masovne udare na objekte Oružanih snaga Ukrajine u Družkovki, južno od Kramatorska. Uništeni su i strateški objekti u Harkovu i Nikolajevu.

"MEGA" POBEDA
Ukrajinski mediji su još jednom inscenirali mega pobedu sa Zmijskog ostrva, na kraju krajeva, postavili svoju zastavu na njega. Sudeći po fotografijama, operacija je bila kratkog daha, ukrajinski specijalci su postavili zastavu direktno na obalu, plašeći se čak i da se popnu na napuštenu poziciju PVO Pancir, koja je osvetljena na fotografiji. Sve ovo zbog činjenice da je ostrvo odlična meta za ruske avione i rakete, a prisustvo ukrajinskog kontingenta na njemu je ravno samoubistvu.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)